DETALJI NOVOSTI

23.09.2015.

Ako je abortus ženino pravo, gdje je onda bilo moje?

WASHINGTON – Gianna Jessen (38 g.) žena koja je preživjela pobačaj kiselinom, podijelila je svoju izvanrednu priču pred kongresom svjedočeći protiv “Planed Parenthooda”, kojeg istražuju zbog prakse abortusa i prodaje dijelova tijela pobačenih beba, koja je uključivala i one bebe koje su rođene žive baš kao i Jessen.

Gianna Jessen je čudesno rođena živa u klinici za abortuse u Los Angelesu, nakon što je njezina majka trudna 7 i pol mjeseci zatražila pobačaj. Savjetovali su joj pobačaj kiselinom. Ova metoda pobačaja spali dijete iznutra i izvana, te ga na kraju uguši. Idući dan bi se dijete trebalo roditi.

“Umjesto da sam umrla, nakon 18h. što sam provela spaljena u majčinoj utrobi, rodila sam se živa u Los Angeleskoj klinici za pobačaj 06.04.1977.”., rekla je okupljenima Jessen. “Srećom, doktor koji izvršava pobačaje još nije bio došao na posao. Da je bio tamo, on bi završio moj život gušeći me ili bi me ostavio tamo samu da umrem. Umjesto toga, medicinska sestra je pozvala hitnu pomoć i hitno sam prevezena u bolnicu”.aborted-baby-who-survived

Ubrzo joj je bilo utvrđeno da ima celebralnu paralizu, zbog nedostatka kisika u mozgu tijekom pobačaja. “Nije se mislilo da ću ikada moći držati glavu uspravno ili hodati”, rekla je Jessen. “Ali mogu!”

Jessen je bila smještena u udomiteljsku obitelj, te je ubrzo bila usvojena; i sada radi na spašavanju života pričajući svoju priču širom svijeta.

“Godinu nakon mog rođenja bila sam kao stručni svjedok u slučaju gdje je doktor koji izvršava pobačaje uhvaćen, zatečen kako davi dijete do smrti, nakon što je rođeno živo”, podijelila je Jessen.

Jessen je također govorila da amerikanci trebaju stati na kraj abortusima i zaštititi prava nerođene djece od organizacija poput “Planed Parenthood” koje proljevaju nevinu krv.

“Planed Parenthood” se ne srami onoga što su učinili niti toga što nastavljaju raditi. No, mi ćemo kao narod morati dati račun, odgovarati pred Bogom za našu apatiju i za ubojstva više od 50 milijuna djece u majčinoj utrobi”, rekla je.medical-records

Svaki put kada kao pojedinci posustanemo u hrabrosti i ne suprostavimo se tome zlu; zapitam se koliko je života izgubljeno u našoj tišini, dok se mi ne želimo miješati da ne bi koga uvrijedili?”. Jessen je nastavila. “Koliko je djece umro, bilo raskomadano, a njihovi dijelovi tijela prodani, za naš ego, naše udobnosti, naš promiskuitet?”

“Koliko je Lamborghinia kupljeno krvlju nevine djece?” Izjavila je. “Krv koja viče, plače Gospodinu s tla poput Abelove. Niti jedno od njih…nije zaboravljeno od Njega”.

Jessen je zatim ukazala na svoju životnu priču u apelu da spasi živote djece.

“Postavila bih sljedeća pitanja Planed Parenthoodu: Ako je abortus ženino pravo, gdje je onda bilo moje?” Upitala je. “Vi stalno koristite argument ‘ako je beba onemogućena, trebamo prekinuti trudnoću’ kao da možete odrediti kvalitetu nečijeg života. Je li moj život manje vrijedan zbog cerebralne paralize?”

“Pali ste, te u svojoj aroganciji i pohlepi niste vidjeli jednu stvar, a to je da smo od najslabijih među nama učeni mudrosti. Našem narodu danas nedostaje suosjećanja”, nastavlja Jessen.

“U ovom trenutku se želim obratiti muškarcima koji me slušaju: Vi ste stvoreni da činite velike stvari, a ne za pasivnost. Rođeni ste da branite žene i djecu, a ne da nas iskorištavate i napuštate; niste stvoreni da bezlično, pasivno sjedite, dok znate da nam netko nanosi bol. Pozivam vas da budete hrabri”.

“Živa sam samo zbog snage Isusa Krista u kojem živim, krećem se i koji je cijelo moje biće”, izjavila je. “Bez Krista ne bih imala ništa, a s Njim imam sve”.

 

Izvor: Christian News / Godfruits / Kršćanstvo danas

Prevela: Tamara Jeljenić

PODIJELI ČLANAK