DETALJI NOVOSTI

29.06.2015.

Chuck Pierce: Djetinja vjera

Bog mora obnoviti djetinju vjeru u nama. Jednoga sam jutra tražio Gospodina da poveća moju mjeru vjere što se tiče svega u što sam uključen. Toga istoga dana, putovao sam u Južni Teksas kako bih vodio jedan sastanak probuđenja. Dok sam se spremao za odlazak, moj mi je sin Daniel prišao i rekao: „Tata, pošto ideš u Južni Teksas, vjerujem da Bog želi da mi doneseš papigu na povratku.“

Smiješkajući mu se, odgovorio sam: „Daniele, papige koštaju 1500 dolara. Zašto ne pitaš Gospodina je li papiga uistinu ono što On želi da imaš? Ako je to stvarno tako, On će ti je nabaviti.“ Prihvaćajući moje riječi, Daniel je požurio van iz sobe. Za deset se minuta vratio i objavio: „Tata, pitao sam Gospodina za papigu i rekao je da stvarno želi da ju imam.“ Nisam mogao vjerovati. Što sam mogao reći? Otišao sam, i u neodobravanju se pitao jesam li ga na koji način naučio manipulirati onime što čuje od Gospodina.

Kada sam stigao u Južni Teksas, rekao sam paru kod kojih sam odsjedao o razgovoru s Danielom. Muškarac i ja smo sa smijehom prešli preko toga. No žena me gledala i rekla: „Papige stalno lete preko granice s Meksikom ovdje k nama.“ Pogledao sam ju i pitao se kakve to ima veze i sa čime. Ni na koji način ne bismo mogli uloviti divlju papigu. Sljedećeg sam se jutra probudio u 5:00 kako bih imao svoje vrijeme s Gospodinom. Tada sam čuo neke zvukove izvana. Kada sam pogledao kroz prozor, vidio sam da je žena postavila kavez na obližnje drvo te da klečeći moli. Pitao sam se jesam li ju na neki način obmanuo. Očekuje li uistinu da se divlja papiga samo tako ušeće u kavez? Hihoćući se, vratio sam se u svoj mir. Kasnije tog jutra sam vodio veliki molitveni sastanak, pun vjere.

Sljedeće sam se jutro ponovno probudio iz istog razloga. Ovoga puta sam ušao u duboku molitvu za veliku službu – nešto za što mi je trebala velika vjera. Ponovno sam začuo zvukove izvana. Otvorio sam prozor i vidio ženu kako zatvara kavez, u koji je potpuno neobjašnjivo i sama od sebe uletjela velika, prelijepa papiga! Digao sam pogled prema Gospodinu i rekao: „Bože, u velikom sam problemu zbog manjka vjere.“ Osjetio sam kako se slaže sa mnom.

Toga mi je dana Isus počeo govoriti u srce: „Tvoje su granice preuske. No Ja mogu prijeći te granice i dati ti ono što ti je potrebno. Ako želiš imati vjeru poput djeteta, Ja ću osloboditi što ti treba u ovo vrijeme.“ Danas papiga sjedi u mojoj kući. Ne mogu je pogledati, a da se ne sjetim Božje opskrbe s licem djetinje vjere. Ohrabrujem vas da znate da, bez obzira na to gdje ste trenutačno u svome životu, Bog ima plan povećati mjeru vjere u vašem životu!

 

Autor: Chuck Pierce

PODIJELI ČLANAK