DETALJI NOVOSTI

16.05.2017.

Dan Izraela – Izvještaj

Dan neovisnosti države Izrael, 14. svibnja, imali smo čast proslaviti  zajedno s našim gostima – izaslanstvom iz Izraela, prekrasnim koncertom židovske glazbe u Kršćanskom centru “Riječ Života” u Zagrebu. Svojim dolaskom počastili su nas predstavnici države Izrael – gospodin Mojmir Kallus, član Odbora i nacionalni direktor za Češku organizacije International Christian Embassy Jerusalem; gospodin Andras Patkai sa suprugom, direktor europske podružnice organizacije Israel Allies Foundation i gospođa Renee Sharon, koordinatorica i predstavnica organizacije Knesset Christian Allies Caucus.

Organizacija International Christian Embassy Jerusalem osnovana je 1980. s ciljem povezivanja Židova i kršćana. Ima urede u 80 država, te povezuje kršćane sa Židovima u 140 država. Organizacija Israel Allies Foundation ima za cilj uspostavu interesnih grupa u parlamentima. Organizacija Christian Allies Caucus grupa je u okviru Knesseta koja se sastoji od 17 predstavnika svih stranaka u Knessetu. Cilj joj je uspostaviti dobru suradnju s kršćanima.

Svojim dolaskom na proslavu počastili su nas i domaći gosti – pastor Mario Dučić sa suprugom iz Crkve cjelovitog evanđelja, pastor Tomislav Čanji iz Kršćanskog centra Bethesda, Josip Segedi iz Hrvatska za Krista, starješina Jasmin Avdagić iz Saveza građana za promicanje kršćanskih vrijednosti, đakon David Kovačević iz Crkve Božje u Republici Hrvatskoj te pastor Darko Janžek sa suprugom iz Kršćanskog centra “Riječ Života” Bjelovar.

Proslava Dana neovisnosti države Izrael počela je himnama Republike Hrvatske i države Izrael koje su odsvirali Jonatan Alić i Hrvoje Horvat. Nakon toga su se prigodnim riječima obratili domaćin – apostol Damir Šićko Alić te uvaženi gosti iz Izraela.

Proslava je nastavljena prigodnim koncertom židovske glazbe u izvedbi zbora Kršćanskog centra “Riječ Života” Zagreb, Bjelovar i Varaždin, pod vodstvom pastorice Marije Alić. Svi smo uživali u prekrasnom koncertu, te zajedno sa zborom slavili Boga pjesmama i plesom.

PODIJELI ČLANAK