DETALJI NOVOSTI

29.05.2018.

Manifestacija “Festival Života” u Osijeku – Izvještaj

Manifestacija “Festival Života” u Osijeku je održana od 24 do 27. svibnja. Po prvi puta imali smo jednu “šatorsku” aktivnost u vlastitom aranžmanu iako su Osječani prije desetak godina imali priliku također čuti poruku Evanđelja na sličan način, preko našeg dragog blagoslovljenog brata Tima Granta, Engleza koji nam je dolazio služiti Evanđelje nekoliko ljeta zaredom, također u šatoru. Ovaj put Savez crkava “Riječ života” odlučio se, pod vodstvom Duha Svetoga, za sličan način širenja radosne vijesti te odmah na početku ovog izvještaja poručujemo: Slava Bogu, bilo je uspješno!

Sve je počelo kako već sve počinje – molitvom i postom, tjedan dana ranije, uz redovito svakodnevno sastajanje na mjestu održavanja Festivala, omiljenom osječkom šetalištu Promenadi. Vjerni su se po dogovoru okupljali i u molitvenim šetnjama prinosili Bogu čežnje svojih srca – vidjeti spašene duše i promijenjene živote oko sebe!

Tako ohrabreni bacili smo se na pripremu Festivala, svatko prema već dogovorenom planu i duhovnom poticaju, naravno.

Prva večer započela je službom u 18 sati, slavljenjem koje je vodio Petar Fabijanić, pastor Kršćanskog centra “Riječ života” u Puli. Predivno, snažno slavljenje koje je nastavljeno snažnom i zrelom porukom o slavi Božjoj i dostojanstvu koje nam Bog želi vratiti po Isusu Kristu. Poruka je bila protkana svjedočanstvom pastora Petra i bila je po mnogima najsnažnija poruka Festivala.

Petak, drugi dan festivala započeo je, kao i ostatak Festivala u 16 sati, te je šator bio otvoren za sve radoznale prolaznike i šetače, koje revni evangelizatori nisu prestajali ljubazno susretati ujedno im dijeleći “reklamni” materijal i pozivati ih na “Festival Života”. Petak je ujedno bio i dan kada su nam učinili čast naša braća i sestre iz crkve u Slavonskom Brodu, te su zajedno s djecom bili dio programa Festivala. Završnu poruku, te poziv na ponovno predanje imao je pastor Petar Fabijanić, te je priličan broj ljudi izašao na molitvu.

Moramo odmah spomenuti da je Bog uslišao naše molitve i otvorio ljudima i oči i uši, te su zaista bili zainteresirani za Evanđelje, što nije uvijek znalo biti! Stvarno je bilo predivnih pričica i čuda tijekom tih dana i mislimo da nema osobe u crkvi koja nije imala nešto za ispričati, neku zanimljivu “slučajnost” kojoj je kumovalo Njegovo Veličanstvo Bog!

Treća večer Festivala nastavila se s programom koji su nam pripremili braća i sestre iz Sjedinjenih Američkih Država pod vodstvom pastora Ricka Sizemore-a, svjedočanstvom te završnom porukom koju je dao apostol Damir Šićko Alić. Srž poruke govorila je o tijelu, duši i duhu – Bios, Psyho i Zoe, te je nakon propovijedi bio upućen i poziv na spasenje svima onima koji nemaju Zoe, taj duhovni, vječni život. Hvala i slava Bogu na svima koji su prepoznali pravi trenutak i predali svoje živote Isusu!

Završna večer, nedjelja, započela je slavljenjem, nastavljena svjedočanstvom te je završnu poruku dao Robert Starčić, pastor i evangelizator iz Zagreba.

Iako smo muku mučili s komarcima, koji su naročito aktivni uz vodu, a šator se nalazio nekoliko metara od rijeke Drave, svi smo preživjeli, pozvani prijatelji i rodbina pokazali su zavidnu strpljivost i zanimanje ne mareći za ove leteće napasnike. Zaista je Bog bio među nama!

Nekoliko osoba nastavilo je posjećivati službe u crkvi, ima i dosta djece kojoj služimo, tako da smo radosni i uzbuđeni i jako zahvalni što možemo biti Isusovi “magarci”! Neka vas sve Bog blagoslovi! Vidimo se dogodine!

 

Vaši Osječani!

PODIJELI ČLANAK