DETALJI NOVOSTI

13.05.2016.

Mary Audrey Raycroft u Varaždinu – Izvještaj

21.05. imali smo priliku ugostiti Božju službenicu Mary Audrey Raycroft koja zajedno s Barbarom J.Yoder ovih dana gostuje u Hrvatskoj.

Mary Audrey, kako nam je rekla na početku službe, pripremila je jednu poruku da bi ju na putu do Varaždina Duh Sveti potakao da govori sasvim drugo. Govorila je o obeshrabrenju odnosno ohrabrenju što je bila potrebna poruka za svakog od prisutnih da čuje.

Važno je sjetiti se da su svi veliki heroji vjere poput Abrahama, Josipa, Mojsija, Davida, Pavla u svome hodu s Bogom i u određenim sezonama imali priliku biti obeshrabreni. Biti obeshrabren u jednom trenutku života je normalna stvar. Razne životne okolnosti ponekad donesu obeshrabrenje, ponekad smo i sami krivi za to. No važna je reakcija i akcija nakon što obeshrabrenje dođe. Mary nas je podsjetila i ohrabrila da je važna vjera i saznanje da bez obzira na okolnosti i obeshrabrenje postoji ALI, i iz tog ali se skriva Bog. “Možda je situacija grozna ALI imam Boga”, rekla je, “On je na mojoj strani”. Kao što je i David, u 1. Samuelovoj 30:1-6, našao novu snagu i ohrabrenje u gospodinu. “Ali se David ohrabri u Jahvi te je tako izvojevao veliku pobjedu. Kao što su Pavao i Sila kad su bili u tamnici nisu bacili u očaj već su snagu i izlaz pronašli u slavljenju, tako i mi možemo biti ohrabreni, osnaženi i ojačani u Njemu, u Riječi. Očaj i depresija ne mogu donijeti promjenu u već postojeću okolnost no Bog može. Okrenimo se kao David i Pavao k Njemu, ojačajmo snagu, ohrabrimo se u Bogu i On će donijeti proboj”, poručila je.

PODIJELI ČLANAK