DETALJI NOVOSTI

07.12.2016.

Ne možeš sjediti na dvije stolice

U Drugoj Korinćanima 6:14-18 Bog nas opominje: “Ne budite u istom jarmu s nevjernicima. Što ima pravednost s bezakonjem? Ili kakvo zajedništvo ima svjetlo s tamom? Kakvo suglasje ima Krist s Belijarom? Ili kakav udio ima vjernik s nevjernikom? Kako se može udružiti hram Božji s idolima? Jer vi ste hram Boga živoga, kao što reče Bog: ‘Prebivat ću u njima i hoditi među njima; ja ću biti njihov Bog, a oni će biti moj narod.’ Zato: ‘iziđite između njih i budite odvojeni’, govori Gospodin; ‘ne dotičite ono što je nečisto i ja ću vas primiti. Ja ću vam biti Otac, a vi ćete biti moji sinovi i kćeri’, veli Gospodin Svemogući.”

Mnogi kršćani danas “sjede na dvije stolice”. Oni nastoje slijediti Krista i ugoditi ljudima, nastoje živjeti po Božjoj riječi ali u isto vrijeme idu nekim svojim putem. U navedenim stihovima Bog nam kaže da to ne smijemo raditi. Ne smijemo biti u zajedništvu s tamom, ne smijemo biti u suglasju s onim što je od vraga, ne smijemo imati u svom životu ili u crkvi “svete” kipove i slike koje štujemo poput nekog božanstva. Ne smijemo udružiti hram Božji s idolima. Nažalost mnogi to danas rade a da uopće nisu svjesni da su u grijehu. Bog nas poziva da se odvojimo od toga, da izađemo iz takvih mjesta i zajednica. Bog kaže: “iziđite između njih i budite odvojeni”.

Dragi prijatelju, ako si pao u zamku idolopoklonstva, ako “sjediš na dvije stolice”, iziđi iz toga. Bog te voli i poziva te da se odvojiš od tame, od idolopoklonstva. On te zove u zajedništvo sa sobom, živim Bogom. Budite odvojeni za Gospodina.

 

Autor: Damir Šićko Alić

PODIJELI ČLANAK