DETALJI NOVOSTI

05.01.2019.

Nužnost krštenja Duhom

Nakon što je proveo tri godine s učenicima, nakon što ih je tri godine poučavao riječima i primjerom, Isus kaže učenicima: ‘…zapovijedi im da ne napuštaju Jeruzalem, nego neka čekaju: ”Obećanje Očevo koje ste čuli od mene, Ivan je krstio vodom, a vi ćete nedugo nakon ovih dana biti kršteni Duhom Svetim.'” (Djela apostolska 1:4,5)

Ako su ti učenici trebali krštenje Duhom, tada ga mi trebamo još više.

Po Isusovoj zapovijedi oni su otišli u Jeruzalem i na dan pentekosta primili krštenje Duhom koje se očitovalo plamenim jezicima iznad glava prisutnih, govorom u govornicima nepoznatim jezicima i u nečemu što su oni koji su to vidjeli nazvali ”stanjem pijanih ljudi”. Bilo je to stanje u kojem je Duh Sveti preuzeo kontrolu nad prisutnima te su se oni čudno ponašali i čudnim jezicima govorili. Jeli to bilo ispunjenje onoga što im je Isus obećao – krštenje Duhom Svetim? Prema Bibliji i crkvenom vjerovanju jeste.

Jedna vrlo važna stvar koju trebamo zapaziti je da su svi okupljeni na molitvu na tom mjestu doživjeli iste te doživljaje. Bog to nije nekima dao a nekima nije. Ne, on je to dao svima. Taj dan, svi kršćani na svijetu su primili isti dar: sličan ili gotovo identičan doživljaj. Bio je to slavni početak Crkve.

Prijatelju, jesi li i ti primio krštenje Duhom Svetim, jesi li primio dar govora u nepoznatim jezicima? Jesi li toliko bio obuzet Duhom da si optužen za pijanstvo jer se ponašaš poput pijane osobe? Apostoli i drugi nazočni učenici su to primili. Ako želiš biti njihov nasljedovatelj i ti to trebaš tražiti. Reci

Gospodinu da želiš primiti istu stvar koju su primili i apostoli na dan pentekosta. Traži to i ne odustaj dok ne primiš.

“Ne silom ni snagom, već Duhom mojim’, veli Gospodin Nad Vojskama.” (Zaharija 4:6)

 

Autor: Damir Šićko Alić

PODIJELI ČLANAK