DETALJI NOVOSTI

02.04.2009.

Oden Hetrick – Čovjek koji je vidio Nebo

Biblija govori da su kršćani tuđinci u ovome svijetu, prolaznici kojima je Zemlja tek privremeni dom. Sam Isus je često upirao pogled prema nebu te govorio o nagradi koju pripremio za svoje sljedbenike. Pavao je pisao kako je bio prenesen u Nebo gdje su mi bile pokazane neizrecive stvari. (2 Kor 12:2-4) Upravo ta riječ “neizrecivo” može se čuti sa usana svih sretnika kojima je Bog dao milost da posjete Nebo.

Osobno sam pročitao mnogo takvih priča i očigledno je da je Nebo, odnosno mjesto koje mi zovemo Raj, toliko ogromno i kompleksno da valjda nijedan posjetitelj nije ni približno vidio sve. Jedan od spomenutih sretnika jest Oden Hetrick, čovjek koji je nakon 80-og puta prestao brojati posjete. Svaki put Bog mu je otkrio nove stvari.

Slijedi intervju u kojem je Oden Hetrick odgovora na mnoga pitanja koja bi mogli postaviti dok razmišljamo o ovoj temi. Mene se dojmila situacija kada mu je jedan anđeo pokazao dio neraspadljivog blaga koje je sakupio za vrijeme života – veliki plavi dragulj. Kada je Oden anđelu izrazio koliko mu se dragulj sviđa, anđeo mu je odgovorio da se dragulju može samo diviti ali mu dragulj nikada neće uzvratiti ni ljubav ni emocije. Tako je Oden naučio lekciju kako su odnosi važniji od svega. Iako je Oden kao što možete vidjeti u video intervjuu progovorio o različitim stvarima, očit je naglasak upravo na odnosima – Odnosu između Boga i ljudi i međuljudskim odnosima.

“Učitelju, koja ja zapovijed najveća u Zakonu? A on (Isus) mu reče: “Ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svim umom svojim. To je najveća i prva zapovijed. Druga, ovoj slična: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga. O tim dvjema zapovijedima visi sav Zakon i Proroci.” (Matej 22:36-40)

 

Autor: Luka Ježina

PODIJELI ČLANAK