DETALJI NOVOSTI

15.09.2016.

Prorok Victor Gutierrez u Varaždinu – Izvještaj

U srijedu, 14. rujna, bili smo blagoslovljeni gostovanjem proroka Victora Gutierreza iz Kolumbije i pastora Klementa iz Slovenije.

Na početku službe kratko nam se predstavio pastor Klement te nam ispričao svoje svjedočanstvo kako je tražio i susreo Isusa. Ohrabrivao nas je da kao zajednica imamo puno potencijala i da samo trebamo zakoračiti u žetvu.

Prorok Victor govorio je o Božjem pozivu i poslanju za Davida iz 1. Samuelove 16:1-13. Kroz Davidov primjer ukazao nam je kako zapravo trebamo živjeti i čekati na Boga i Njegovo vrijeme. David je bio pastir i na tome mjestu razvijao je odnos s Bogom. Kada je bio pomazan za kralja nije tražio mjesto ni poziciju u kraljevskoj palači nego se prvo podredio volji svog oca Jišaja, nastavljajući svakog dana nakon služenja Šaulu na dvoru, vraćati se svome domu i pastirskom poslu. David je vjerno radio i služio Šaulu u posluživanju i slavljenju, no nije zanemario svoj posao i dužnost koju je imao kod oca. Kao pomazaniku za budućeg kralja, za njega nije bilo ispod časti nastaviti čuvati ovce. Svakog se dana vraćao na mjesto odakle je sve krenulo, na mjesto sastanka, obožavanja i susreta s Bogom. Kroz pomazanje obožavanja i služenja, Šaul je bio oslobođen demona. Nakon nekoliko godina, došlo je i njegovo vrijeme, vrijeme koje je Bog pripremio. David, kada je ušao u palaču, ušao je kao sluga i kao slavitelj, obožavatelj. Kao takav bio je istreniran i pripravan za kraljevske ovlasti i dužnosti.

Kao Crkva, na nama je da zajedno svi uđemo u to pomazanje obožavanja i služenja koje donosi probuđenje, čekajući na Boga i Njegovo vrijeme, ne trčeći za čašću i pozicijama, već trčeći za Bogom.

Nakon propovijedi prorok Victor je služio vjernicima u svom proročkom daru.

PODIJELI ČLANAK