DETALJI NOVOSTI

10.02.2018.

Sastanak za žene “Žene vjere i molitve” 1. dio – Izvještaj

U Kršćanskom centru “Riječ Života” u Zagrebu, 9. veljače, održan je sestrinski sastanak pod nazivom “Žene vjere i molitve”. Pastorica Marija Alić istaknula je u uvodu da je njezina vizija da se u Hrvatskoj podignu žene vjere i molitve – žene koje znaju kako moliti i kako vjerom primiti odgovor na svoje molitve. Žene koje pozitivno utječu na obitelj, društvo i svijet.

Sestrama iz Zagreba na sastanku su se pridružile i sestre iz Bjelovara koje su vodile slavljenje, te sestre iz Siska i Petrinje.

Nakon slavljenja pastorica Jasna Weber podijelila je poruku o važnosti riječi. Neka istraživanja tvrde da muškarci u prosjeku dnevno izgovore oko 7000, a žene oko 20.000 riječi. U tih 20.000 riječi može biti i puno beskorisnih riječi koje mogu biti prepreke za blagoslove koje Bog ima za nas. Zbog toga moramo govoriti ono što je Bogu ugodno – ono što će nas pogurati naprijed i što neće rušiti i slamati naše molitve. U Pjesmi nad pjesmama 2:15 se nalazi zapovijed da uklonimo male lisice iz vinograda. Pastorica Jasna istaknula je dvije “male lisice” koje su često prisutne kod žena – ljubomora/zavist i ogovaranje. Pozvala nas je da prepoznamo i maknemo “male lisice” iz “svojih vinograda”. Tako će naše molitve biti učinkovite i vidjet ćemo odgovore!

Zatim je pastorica Marija podijelila kako vjeruje da je Bog ženama dao sposobnost da mogu puno više govoriti zato što želi da mole i da imaju zajedništvo s Njime. Biblija nam kaže da su žene stupovi u Božjem domu. Kao stupovi trebamo koristiti svoj jezik svrhovito jer smrt i život u vlasti su jezika (Mudre izreke 18:21).

Pastorica Marija pozvala nas je da svojim jezikom donosimo život! U Mateju 25:1-13 nalazi se priča o mudrim i ludim djevicama koja se ne odnosi samo na događaj kada će Isus doći po svoju zaručnicu nego i kada Isus dođe s rješenjem za našu situaciju. Kada molimo za nešto trebamo biti pripravni za Njegov dolazak u našu situaciju kako nam rješenje ne bi promaknulo. Isusov dolazak (odgovor, rješenje) ponekad se oduži i često se ne dogodi u vrijeme ili na način na koji mi želimo. Ali očekujmo ga!

Bdijmo i budimo spremne da možemo primiti ono što Bog ima za nas. Jer ako naše svjetiljke ne gore, ako se ugase, možemo propustiti priliku i dugo čekani odgovor na našu molitvu. Svjetiljke punimo uljem tako što molimo i govorimo ono što vjerujemo, a ne ono što vidimo. Zovimo ono što nije kao da već jest. Činjenica i istina nisu isto. Činjenice se mogu promijeniti, ali istina se neće nikada promijeniti jer Božja Riječ traje zauvijek.

Svjetiljka nam se gasi kada govorimo zlo/opako, posustanemo u molitvi ili kada molimo, ali poslije molitve govorimo samo o veličini svojih problema. Prestanimo prihvaćati situacije onako kako se čine jer Bogu ništa nije nemoguće. Naučimo se primiti tako što u vjeri zahvalimo Bogu i ponašamo se kao da smo već primili odgovor na našu molitvu. Isplati se ustrajati. Kraljevstvo Božje siloviti osvajaju. Zato budimo silovite za Boga i osvojimo ono što Bog ima za nas. Budimo lavice za Gospodina!

Stari Zavjet je slika onoga kroz što mi prolazimo. Kao što su Izraelci morali osvojiti baštinu koju im je Bog dao tako ju i vjernici moraju osvojiti. Zato trebamo biti ustrajne i ne smijemo odustati. Zauzmimo s vjerom svoju baštinu!

Sestre Branka, Štefanija i Lara su nam pripremile igrokaz koji je slikovito prikazao kako izgleda naša borba.

Sastanak je završio molitvom za potrebe sestara, a svaka sestra je imala priliku uzeti karticu sa stihom za svoju situaciju na kojem može “stajati” u molitvi. Kao na svakom sestrinskom sastanku i na ovom smo se počastile s kolačima, grickalicama, sokovima i kavama, i naravno družile.

PODIJELI ČLANAK