DETALJI NOVOSTI

24.03.2018.

Sastanak za žene “Žene vjere i molitve” 2. dio – Izvještaj

Drugi dio sestrinskog sastanka “Žene vjere i molitve” održan je 23. ožujka u crkvi u Zagrebu. Služila nam je pastorica Marija Alić i nastavila govoriti o tome kako da budemo žene vjere i molitve – žene koje mijenjaju obitelj, društvo i svijet.

Božja Riječ je kao sjeme u našim životima, ali da bi rasla i donijela rod potrebno je da ju zalijevamo. Ne smijemo zanemariti zalijevanje Riječi jer kada čujemo ponovno i ponovno isto otkrivenje, istu Riječ to je kao da zalijevamo to sjeme i jednog dana Ona će donijeti rod. Nemojmo odbacivati taj proces zalijevanja jer on je jako važan da bi sjeme donijelo rod.

Pastorica Marija podsjetila nas je na mudre i lude djevice te rekla da Isusov dolazak znači i Njegov dolazak u našu situaciju. Ako smo uspavane i nemamo dovoljno ulja, onda u tom trenutku ne možemo primiti ono što Isus ima za nas. Njegovu prisutnost, Njegov odgovor na naše situacije. Moramo biti budne i bdjeti da bi bile spremne kada Isus dođe. Naše svjetiljke trebaju uvijek gorjeti i trebamo imati zalihu ulja i pomazanja i čekati da Isus dođe. Bog se pokreće kako on hoće i kada hoće, a mi trebamo biti spremne i imati dovoljno ulja – ulje vjere, ulje Riječi i ulje pomazanja. Trebamo uvijek moliti i ne posustati. Trebamo biti ustrajne i boriti se za ono što nam pripada.

Trebamo naučiti primiti s vjerom, od Boga. Ispovijedati Riječ i ponašati se kao da je to već naše. Silovito prisvoji vjerom i molitvom jer je Isus to već osigurao. “Prema tome, mač Duha, Riječ Božju i u borbu i u molitvu”, poručila je. Važno je da ustrajemo do kraja.

Ako ne odustaneš u molitvi i vjeri u svoga Boga, onda ćeš sigurno pobijediti. Isus nam je dao vlast da vladamo nad svojim životom, nad okolnostima u našem životu. U prva tri poglavlja Biblije Bog opisuje zašto je stvorio čovjeka. Božja volja je da mi vladamo u našim životima, a ne da okolnosti ili nešto drugo vlada nad nama. Čitaj Riječ Božju da vidiš što ti pripada u Kristu i onda se ustani i bori za ono što ti pripada. Budi ustrajna i vjeruj Riječi Božjoj.

Poručila je kako Bog želi da budemo žene vjere i molitve, žene koje poznaju Riječ Božju. Imaš vlast zavezati i odvezati u svome životu, nad svojim okolnostima i svojim situacijama. Imaš vlast nad svim silama tame! Imaš vlast vladati u svom životu! Veći je Onaj koji je u tebi od onoga koji je u svijetu! Vjeruj Riječi Božjoj jer Božja Riječ je istina, Božja Riječ ostaje zauvijek. Svaki dan zazovi krv Kristovu na obitelj, na odnose, na financije, na zdravlje… Ustani u autoritetu koji ti je Bog dao.

Pastorica Marija je s drugim pastoricama i voditeljicama timova molila za sestre u potrebi. Također sestre su, kao i na prošlom sastanku mogle uzeti stihove iz Biblije za svoje situacije kako bi svakodnevno ispovijedale Božju Riječ. Sastanak je završio molitvom, te druženjem uz kavu, sokove i kolače.

Sljedeći sastanak za žene “Žene vjere i molitve” održat će se 6. travnja u 19 sati u Kršćanskom centru “Riječ Života” u Varaždinu, na adresi Sajmište 12. Ulaz slobodan! Dobro došle!

PODIJELI ČLANAK