DETALJI NOVOSTI

29.03.2019.

Seminar “Duhovna zrelost kroz duhovno roditeljstvo” – Izvještaj

“Evo, poslat ću vam proroka Iliju prije nego dođe Dan Jahvin, dan velik i strašan. On će okrenuti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima, da ne dođem i ne udarim prokletstvom zemlju.” (Malahija 4:5,6)

Od 11. do 14. travnja, u crkvi “Riječ Života” u Zagrebu, ugostili smo Božjeg slugu pastora Pat McManusa. Evo nekoliko misli koje je pastor McManus podijelio s nama:

Bog nas želi dovesti u istinsku intimu poznavanja sebe, želi nas prenijeti iz vjerovanja određenih činjenica u poznavanje Njega kao našeg Nebeskog Oca. Isus je savršena slika, odraz Boga nevidljivoga. Kako doći do Božjeg srca? Moraš biti voljan provoditi vrijeme s Bogom – biti spreman platiti cijenu bliskosti. Potrebno je vrijeme da nam Bog otkrije svoje srce.

 

Srce siročeta

Duh Sveti želi dati razumijevanje kako se povezati s Nebeskim Ocem.

Siroče se teško može povezati i uklopiti: odupire se ljubavi i korekciji, ima snažan osjećaj napuštenosti i usamljenosti.

Duh siročeta posjeduje strast za krivim stvarima (tjelesnim); traži prihvaćenost, prepoznavanje i odobravanje ljudi; teži za pozicijom i posjedovanjem; želi moć odnosno kontrolu.

Kada svoje srce prepustiš Ocu Nebeskom, od Njega dolazi unapređenje.

“… u Tebi siročad milost nalazi.” (Hošea 14:3)

Vrijeme SADA koje Bog otvara. “U taj dan” (Ivan 14:20) – u to vrijeme kada Bog dadne otkrivenje i sve promijeni.

 

Ezekiel 47

Bog želi da hodamo u Njegovoj prisutnosti. Koliko duboko si voljan ići? To je pitanje na koje svatko treba sam za sebe odgovoriti.

Živjeti u Njegovoj prisutnosti je više i veće nego što smo ikada iskusili: iskusiti radost Njegovog srca i pomoći i drugima da dožive isto.

Tada će nas drugi ljudi vući za rukav i govoriti: “Vidimo Boga u vama”, i tada će se stvari početi mijenjati …

Bog kaže: “Dođi u dubinu jer ja sam tu”. Dođi u dubinu Njegove ljubavi, dubinu Njegove Riječi, dubinu Njegove prisutnosti.

Naša snaga nije u nama, već u Njemu! Bog nas želi osnažiti.

Kada naučimo hodati u snazi Njegove prisutnosti, Njegova nam snaga daje sposobnost da nadvladamo prepreke i izazove i da hodamo naprijed u Njegovoj volji.

Glavni fokus pastora Pata je pomoći Crkvi da ostvari puninu svog potencijala i hoda u sudbini koju je Bog namijenio za nju. Putuje diljem svijeta šireći proročki glas u srcima i životima Božje djece i djeluje u znakovima i čudesima.

 

Propovijedi sa seminara “Duhovna zrelost kroz duhovno roditeljstvo” možete naručiti na 01 2911 942 ili info@okknjizara.com.

 

Autorica: Paola Starčić

Snima: Jelica Oršolić

PODIJELI ČLANAK