DETALJI NOVOSTI

26.01.2018.

Seminar “Kako čuti Božji glas” – Izvještaj

Seminar “Kako čuti Božji glas” održan je 18. i 25. siječnja u Kršćanskom centru “Riječ Života” u Zagrebu. Vodile su ga naše drage sestre u Kristu, Radojka i Nissi. Većinom su govorile iz svojih iskustava s Gospodinom i ohrabrile nas svojim svjedočanstvima da Bog želi govoriti svakome od nas. Bog nas želi voditi!

Prvi dan seminara služila je sestra Nissi. Poručila je da nije cilj samo čuti Božji glas nego ne promašiti Božju svrhu za naš život. Cilj je prepoznati što smo čuli, ispravno razumjeti što nam Bog govori i to izvršiti. Bog je suveren u objavi, ali raspoznavati Božji glas trebamo učiti u čemu nam pomaže poslušnost nekim načelima. Jedno od načela je “ja zaista želim Istinu” – sviđala nam se ona ili ne. Bog je istina i ako ne želimo čuti istinu onda odbacujemo Isusa. Budimo iskreni pred Bogom i iskreni prema sebi. Ako želimo Božje vodstvo trebamo prekinuti sa svim ostalim oblicima vodstva. Božja Riječ treba biti konačan sudac i imati prednost nad našim osjećajima, dojmovima, znacima, itd. Bog gleda naše srce – koliko smo se spremni mijenjati i maknuti sve ono što nije u skladu s Njegovom Riječi toliko ćemo ga primiti. Bogu je stalo do čovjeka i želi da upoznamo Njegov glas i da ga slijedimo. Prepoznati Božji glas se uči i za to je potrebno vrijeme. Dok se učimo Bog nam naše pogreške ne uzima za zlo nego nas stavlja u takve situacije da naučimo prepoznati kada On govori, a kada ne.

Drugi dan seminara služila je pastorica Rada. Istaknula je nekoliko načina na koje nas Bog vodi: Pomoću unutarnjeg svjedoka (predosjećaj i intuicija), pomoću glasa našeg duha (tihi glas, savjest), pomoću Duha Svetog (On govori sa snažnim autoritetom), kroz Bibliju i kroz vizije i snove. Bog govori i ljudima koji nisu spašeni. Trebamo vježbati čuti Božji glas. Prvi način kako to možemo raditi je da razmišljamo o Božjoj Riječi. Drugi način je da vršimo Riječ Božju – ako nam dođe na misli da molimo za nekoga onda trebamo odmah reagirati. Treći način je da Riječ Božju stavimo na prvo mjesto. Četvrti način je da smjesta poslušamo glas Duha Svetog. Ako želimo čuti Božji glas trebamo provesti vrijeme u molitvi i čekati na Gospodina.

Nakon propovijedi nekoliko osoba je imalo priliku sudjelovati u praktičnoj vježbi dara prorokovanja.

Nitko od nas ne bi trebao ostati bez Božjeg vodstva za život. Cilj ovog seminara je da nas potakne da počnemo više slušati Gospodina. Korak po korak.

 

Propovijedi sa seminara “Kako čuti Božji glas” možete naručiti na 01 2911 942 ili info@okknjizara.com. Ako želite saznati više o toj temi preporučujemo vam i knjigu Boba Mumforda “Kako nas Bog vodi” koju možete naručiti ovdje.

Radojka Radić kontinuirano služi u Kršćanskom centru “Riječ Života” već 20 godina. Pet godina je vodila crkvu u Križevcima. Od 2009. služi kao pomoćna pastorica u Zagrebu. Nadglednica je kućnim grupama i ponekad propovijeda u crkvama “Riječ Života” u Hrvatskoj.

Nissi je započela svoj hod s Bogom kad je imala 16 godina. Zazvavši Isusa ukazao joj se u sobi te ušao u njezino srce. Od tada je s Bogom doživjela mnoga nadnaravna iskustva izrastavši u uspješnu poslovnu ženu i majku troje djece. Njezino svjedočanstvo možete pročitati ovdje.

PODIJELI ČLANAK