DETALJI NOVOSTI

05.08.2017.

Simbol saveza s Bogom, a ne simbol ponosa

Velika se halabuka digla protiv “Hoda za život”. Svi su ljuti jer se ženama uskraćuje pravo na ubijanje. To me podsjetilo na parolu koju sam davno čula: “Meso je ubojstvo!” Nekolicina mladih hodala je tada Osijekom i vikala protiv ubijanja peradi i ostalog “mesa”. Zanimljivo – kada drugi hodaju protiv ubijanja djece onda su primitivni i zlobni.

Teza da abortus nije ubojstvo, već ženino pravo da odlučuje što će učiniti promovira se u našem društvu otkako znam za sebe. Zvuči tako humano i nije ni čudo da je zato mnoštvo ljudi vrišteći brani – ona je nekako postala dio naše podsvijesti, jednako kao teza da je Marija vječno djevica, Papa nepogrešiv, a čistilište istinito.

Zapravo je cijela ta priča, priča za ili protiv slobodnog ili nemoralnog seksa – ovisi kako tko na to gleda. Uostalom, što sam htjela reći s ovom izjavom: “Meso je ubojstvo”? Ona ima svoju čudnu logiku: ako je meso ubojstvo, a pile meso – zaklati pile je ubojstvo! I – ako je meso ubojstvo, a zametak nije meso, ubiti zametak nije ubojstvo! A što je dakle zametak? Uglavnom, nekako se nameće zaključak da je cijela frka – pederastija, rodna ideologija, pravo na abortus, zapravo frka oko seksa! Svi ti borci za prava i slobode poručuju nam samo jedno: pustite nas da legnemo s kim hoćemo i kako hoćemo i sanirajte sve neželjene posljedice naše požude! Drugim riječima – u se, na se i poda se! Ili – kruha i igara! Ili – sex, drugs and rock and roll!

Ali kako je to – tako primitivno, prostačko i izopačeno – samo fino zamotano – u sve dugine boje! U najfiniji papir, u kutiju od reciklažnog papira, molim lijepo. Njegovane, mirisne, bijele ručice su ga umatale, iste ručice koje su stoljećima donosile i ostavljale siromaštvo i bijedu na svakom mjestu koje bi njihova pohlepa poželjela za sebe…

Naposljetku, da su pederastiju proglasili bolešću, ajde… Protiv bolesti se možeš boriti. Dapače, to bi bila vrlo plemenita i poželjna borba. Ovako, proglasili su je ljudskim pravom – pa se ti bori protiv ljudskog prava ako možeš! Evo ti odmah svake humanoidne udruge za vrat! Pretvori poremećaj u različitost, a različitost strpaj u kategoriju ljudskih prava te je zaštiti zakonom, pa se bori protiv ove GMO seksualnosti ako želiš plaćati kazne, ići u zatvor i doživjeti degradaciju svake vrste.

I pusti molim te, te misli kako i ti imaš pravo na slobodu mišljenja! Ako je protiv pederasta, nemaš! Ako je protiv abortusa, nemaš! Ne možeš ti, kao primitivni balkanski element, biti protiv njenog veličanstva Europe i njene napredne slobodarske misli!

Sve je ovo, uzgred budi rečeno sjajno očitovano u slučaju novog francuskog predsjednika. Ovog je tipa zavela profesorica dok je bio dječak. Dakle, 25 godina starija žena je, po starom europskom slobodoumnom običaju, ostavila muža i troje djece i otišla sa bivšim učenikom! Eto! Vive la amour! Živjela ljubav, da! Ali problem nastaje kad prema njihovom mišljenju primitivni balkanski element ne razumije takvu ljubav pa je počinje brkati s pedofilijom, nemoralom i običnom sebičnom požudom tijela! Oni kažu: “To je ljubav, a drugi su primitivci”. LJUBAV – tako je sriče Evropa. Nije bitno što mi primitivci mislimo. Oni tvrde da takvu vrstu ljubavi mi nećemo moći nikada razumjeti. Mi smo primitivni! Oni su napredni! Štiti ih zakon, plješće im štampa svih boja, klanjaju im se kraljevi i predsjednici. Holivud im se divi, ej! Holivud! Tamo su svi (o)holi…

Tako to ide. Dolazi kraj svega i crno postaje bijelo. To je davno vidio prorok Izaija. A mi to živimo. Ali dobro. Neka za kraj ne ostane gorak okus u ustima. U Psalmu 2 piše: “Zašto se bune narodi, zašto puci ludosti snuju? Ustaju kraljevi zemaljski, knezovi se ròtê protiv Jahve i Pomazanika njegova…”

Uhvatimo se za skute Pomazanika njegova, Isusa. Nećemo se pokajati ako to učinimo.

 

Autorica: Vesna Gusić

PODIJELI ČLANAK