DETALJI NOVOSTI

07.12.2017.

Što je tvoj dragi bolji od drugih

Vjerojatno se svima zaljubljenima u Isusa prije ili kasnije postavlja pitanje: “Zašto vi uvijek govorite o Isusu? Zašto vi uvijek morate govoriti o Isusu?”

Zbog čega je Isus bolji od svih drugih? Zašto toliko zaklinjemo ljude i pozivamo ih na predanje Jaganjcu Božjem koji uzima grijeh svijeta? (Ivan 1:29) Kada sam po prvi put susrela Isusove učenike – prave kršćane, susrela sam i tu odlučnost i uvjerenje da je Isus poseban i da se ističe u mnoštvu duhovnih učitelja, začetnika religija i karizmatičnih vođa. Susrela sam se s tom isključivosti: “Ja sam Put, Istina i Život i nitko ne dolazi Ocu OSIM PO MENI” (Ivan 14:6). “Spasenja nema ni po jednom drugom, jer je pod nebom TO JEDINO IME dano ljudima po kojem nam se treba spasiti” (Djela apostolska 4:12). “Jer – jedan je Bog, JEDAN JE POSREDNIK IZMEĐU BOGA I LJUDI: čovjek Krist Isus koji dade samog sebe kao otkup mjesto sviju…” (1. Timoteju 2:5,6)

I koliko me je u početku smetala i izazivala ta isključivost, toliko mi je pomogla da razumijem i prihvatim istinu o Isusu, i olakšala odluku da se predam u Njegove ruke.

Da je postojao neki drugi način da se čovjek izmiri s Bogom i primi oproštenje grijeha i vječni život, Isus ne bi morao sve to proći. Ne bi morao ostaviti nebesku slavu, poniziti se i roditi kao čovjek, biti odbačen i prezren od ljudi tog vremena i proći muku Križa. Da smo mogli sami sebi pomoći, uplatiti oprosnicu, smisliti način kako doći do Boga, ostvariti svoj život – tada ne bi bilo potrebe da Isus prođe sve što je prošao. Ali budući da nije bilo drugog rješenja, On je platio kaznu za naše grijehe, ponio naše bolesti i boli, naše opačine, prokletstva. Hvala Ti, Isuse!

Jednom prilikom razgovarala sam s osobom koja održava radionice “psihološke samopomoći” – ponikni duboko u sebe, odvoji se od negativnosti i razmišljaj pozitivno. Nakon mojeg zaklinjanja o Onome koji je bolji od drugih, prokomentirala je: “I ja se trudim pomagati ljudima kroz ove radionice i uistinu uživam u svom poslu, ali nemam potrebu nekoga uvjeravati da je ono što radim ispravno i sugerirati mu što bi trebao učiniti”. Ne pripremajući unaprijed odgovor, čula sam sebe kako joj odvraćam: “Ali ovdje se radi o pitanju života i smrti! Da vidim nekoga kako se, ne znajući, približava provaliji, sigurno bih pohrlila pokušavajući ga spriječiti da ne izgubi svoj život. Poruka o Isusu Kristu je poruka o životu i smrti!”

“Tako, rekoh vam da ćete umrijeti u grijesima svojim. Da, ako ne budete vjerovali da Ja Jesam, umrijet ćete u svojim grijesima” (Ivan 8:24).

No, vratimo se uvodnim redcima …

Zbog čega je moj dragi bolji od drugih?

Moj Isus je bijel: On je svet, nevin, čist, neokaljan, bez mane, bez grijeha, odvojen od svakog zla, tame, pokvarenosti.

I On je rumen: Začetnik života, Izvor, Svjetlo, Ljubav, Mir, Radost.

Nitko nije kao Isus – ističe se među tisućama.

Ako želiš predati svoj život Isusu, reci iz srca ovu molitvu:

Isuse, hvala ti što si dao svoj život za mene i platio cijenu mojih grijeha. Hvala ti što si na križu uzeo moje grijehe, bolesti i prokletstvo da bih ja primio oproštenje, vječni život i mir s Bogom. Vjerujem da si živi i uskrsli Gospodin. sada Isuse, dođi u moje srce i budi moj spasitelj! Pomozi mi da te slijedim sve dane svog života!

 

Autorica: Paola Starčić

PODIJELI ČLANAK