DETALJI NOVOSTI

05.07.2018.

Davanje

“A ti, kad se moliš, uđi u svoju najskrovitiju sobu i zatvori vrata pa se pomoli Ocu svojemu koji je u tajnosti. Tada će ti Otac tvoj, koji vidi u tajnosti, nadoknaditi” (Matej 6:6).

Životna strka i užurbanost života ponekad nam ne daju vremena niti da sjednemo i odmorimo se. Kada se napokon dokopamo malo slobodnog vremena, dogodi se da ga potratimo gledanjem tv-a okupirani događanjima oko sebe ili tražeći aktualnosti čitanjem novina. Tako prolazi dan za danom, a Otac Nebeski poziva nas da odvojimo vrijeme i odemo u skrovitost svoje sobe. Otac čeka da dođemo k Njemu, razgovaramo s Njim i otvorimo svoje srce.

Reći ćeš možda; “Ali, nemam ja vremena za to. Redovito idem u crkvu, viđam se s braćom i sestrama, a dajem Bogu i svoje financije. Nije li to dovoljno davanja!?”

Kroz svoju Riječ Bog kaže da kao tvoj nebeski Otac vidi tajne srca i poznaje tvoje najdublje misli. Pred Njim se ne moraš dokazivati niti se opravdavati, jer On već sve zna o tebi. Davanje Bogu ne sastoji se samo od davanja novčanih priloga i i odlazaka u crkvu, davanje je puno više od toga.

Bog je dao ono najbolje za nas, iz jednostavnog razloga što nas je ljubio. Ako svoje srce otvoriš Bogu u skrovitosti svoje sobe upoznat ćeš dublje tu pravu ljubav, agape ljubav. Bog želi da dajemo iz srca prepunog ljubavi i zahvalnosti. Tada u svoj život možemo primiti dobru mjeru, nabijenu, stresenu i prepunu.

 

Autor: Danijel Miletić

PODIJELI ČLANAK