Djeca

U crkvama Riječ Života velika se važnost pridaje radu s djecom. 

Isus je rekao: “Pustite dječicu da dođu k meni; nemojte im priječiti, jer takvima pripada kraljevstvo Božje” (Luka 18:16).

 

Nedjeljna škola

Rad s djecom, poznatiji kao „nedjeljna škola“ naziv je za organizirani rad s djecom koji se odvija nedjeljom u sklopu službi u crkvama Riječ Života.

To je mjesto na kojem okupljamo djecu različitih dobnih skupina sa željom da se svako dijete osjeća dobrodošlim i voljenim u Božjem domu. Izrazito nam je važno stvoriti okruženje ljubavi i osjećaj prihvaćenosti, jer jedino tako možemo graditi odnos povjerenja s djecom i roditeljima.

To činimo dovodeći djecu u Božju prisutnost kako bi se susreli sa svojim Gospodinom u slavljenju, poučavanju Božje Riječi prilagođenom njihovom uzrastu, u molitvi, igri, raznovrsnoj zabavi i, naravno, užini jer znamo da djeca bolje uče punih trbuščića. Želimo da se djeca osjećaju slobodno i veselo te da mogu učiti i dijeliti svoju vjeru s drugima. 

Već godinama svake nedjelje, ponovo i ponovo, sijemo Božju Riječ kao sjeme jer vjerujemo da ona u njihovim malim srcima donosi plod i gradi temelje vjere za blagoslovljen život s Gospodinom.

„A onima koji ga primiše dade vlast da postanu djeca Božja, onima koji vjeruju u Njegovo ime“ (Ivan 1:12).

Nedjeljna škola obuhvaća:

  • veselu dobrodošlicu
  • igru dok se okupljamo
  • slavljenje našeg Gospodina i uvodnu molitvu
  • užinu – kada malo ogladnimo
  • slušanje Božje Riječi
  • razgovor i povezivanje Riječi sa svojim životom
  • molitvu za djecu
  • kreativne aktivnosti vezane uz Riječ
  • još malo igre

 

Dječji zborovi i druge aktivnosti s djecom

Osim redovne nedjeljne škole, crkve Riječ Života organiziraju i brojne druge aktivnosti za djecu.

Dječji zbor i glumačka skupina Božji biseri djeluje već preko 25 godina i dio je rada Kršćanskog centra Riječ Života u Zagrebu. Okuplja djecu u dobi od 3 – 12 godina. Zbor je snimio nekoliko dječjih glazbenih albuma. Nastupa u crkvama, vrtićima, školama, bolnicama, dječjim domovima i na raznim manifestacijama u Zagrebu, ali i drugim gradovima. Program zbora obuhvaća pjesme i ples, te biblijske igrokaze. Gdje god su imali prilike nastupati, svakog su razveselili i donijeli poruku nade.

Mala škola kahona i bubnja u crkvi Riječ Života u Slavonskome Brodu započela je s radom 2018. godine. Djeca uče razne ritmove, uče se socijalizaciji i vjernosti. Kroz sve ove godine bilo je dosta polaznika. Uz sviranje u Slavonskome Brodu dva se puta tjedno održava i dječja igraonica za predškolski uzrast. Također se za vrijeme službi druži sa djecom različite dobi i proučava Božja Riječ.

U više se gradova u vrijeme adventa održavaju i priredbe za djecu uz podjelu darova, koje su vrlo posjećene.

Crkve Riječ Života uz nedjeljnu školu organiziraju i razne druge radionice i aktivnosti za djecu, jer smatramo da je rad s djecom vrlo važan.

 

Kamp Riječ Života u Bijelniku

U mirnom seoskom okruženju u malom mjestu Bijelnik, pored Petrinje, udaljeno od Zagreba oko sat vremena vožnje autom, smjestilo se seosko imanje na kojem se nalazi i šuma te protječe potok. Uzgajaju se ovce i magarci.

To je mjesto koje zovemo kamp i na kojem se rado okupljamo u raznim prigodama.

Kamp se sastoji od nekoliko stambenih jedinica, ima glavnu kuhinju i dvije natkrivene terase. Posebna zgrada služi kao dvorana za održavanje bogoslužja, za slavljenje, sastanke i radionice. Na kamp volimo doći svi! U njemu organiziramo razna okupljanja: godišnje okupljanje sestara i braće iz naših sestrinskih crkava, krštenja, seminare različite tematike, dočeke Nove godine, razne radne akcije.

Već tradicionalno, tijekom ljetnih praznika održavamo kampove za djecu i mlade različitih uzrasta. To su posebni dani za polaznike kampa i za one koji služe (propovijedaju, poučavaju, razgovaraju, mole za polaznike, organiziraju sve što je potrebno). Osim djece i mladih iz crkava Riječ Života diljem Hrvatske, na kamp rado dođu i njihovi prijatelji.

Naši kampovi  za djecu i mlade nisu klasični kampovi gdje se sve najčešće vrti oko zabave i oko toga kako ispuniti još jedan tjedan ljetnih praznika. Dani na kampu započinju i završavaju molitvom i prekrasnim slavljenjem. Svaki dan održavaju se učenja i službe. Polaznici kampa aktivno sudjeluju u svim aktivnostima i obavezama.

Djeca i mladi na kampu uz obilje zabave, druženja, fine hrane dobivaju nešto puno više. Dobivaju bogate porcije Božje Riječi prezentirane na njima zanimljiv način i tako bivaju ohrabreni i opremljeni za nove izazove.

Posebna je povezanost i Božja prisutnost na mjestu gdje se svi zajedno okupljamo sa ciljem da se još više približimo Bogu! Biti nekoliko dana odvojen od svakodnevnih uobičajenih okolnosti i prebivati u toj prisutnosti zauvijek te promijeni. 

Predivno je biti u takvom okruženju i zato se kampa rado sjećamo i rado mu se vraćamo!

“Gle, kako je dobro, kako je milo k’o braća (i sestre) zajedno živjeti!” (Psalam 133:1)

 

Potražite sadržaj za djecu na našem YouTube kanalu.