DETALJI NOVOSTI

21.11.2007.

David Pierce: Evangelizator “otpisanih”

Kada se nečije djelovanje opisuje kao radikalno, ekstremno i revolucionarno, mnogima na um padaju negativne asocijacije. No da tome ne mora biti tako, svjedoči David Pierce – američki evangelizator i vođa karizmatičnog kršćanskog rock benda/teatra No Longer Music, koji upravo navedenim metodama već dvadesetak godina prenosi Božju poruku o spasenju u Isusu Kristu.

On sam kaže: “Mi nismo bend koji je nastao prvenstveno zbog glazbe. Željeli smo nekako doprijeti do ljudi i Bog nas je potaknuo da osnujemo bend pod uvjetom da od samog početka budemo jasni i beskompromisni što se tiče naših stavova i onoga u što vjerujemo. Koristeći žestoku energiju hard-core punk izričaja s elementima igrokaza i video instalacija , obratili su mnoge mlade zarobljene u subkulturama kao što su pankeri, skinhedsi, prostitutke, ovisnici ili teroristi.

Iako poznat kao evangelizator marginalnih skupina, Pierce se svojom misijom širenja poruke evanđelja obraća globalnoj kulturi mladih sa svim problemima koje oni dijele; od otuđenosti i usamljenosti do samoubojstava i ovisnosti. Bog zaista ne odustaje ni od koga!

Pierce je svoje iskustvo višegodišnjeg misijskog rada objavio u knjigama Rock Priest (u hrvatskom izdanju ‘Rock svećenik’) i Dancing with Skinheads, a sa svojom suprugom Jodi utemeljitelj je biblijskih škola za mlade u više svjetskih gradova. Prilikom nedavnog gostovanja u Hrvatskoj, David je pozvao mlade širom zemlje da predaju svoje živote Isusu jer je On jedini odgovor!

 

Više o službi No Longer Music potražite ovdje.

 

Autor: Ž. K.

PODIJELI ČLANAK