DETALJI NOVOSTI

25.02.2017.

Godišnja konferencija “Duhovna obnova” – Izvještaj

Ovaj vikend smo održali godišnju konferenciju pod nazivom “Duhovna obnova”. Izišli smo iz prostora našeg kršćanskog centra u dvoranu predivnog hotela i imali pet vrlo intenzivnih i kvalitetnih službi.

Duhovna obnova bila je evangelizacijskog karaktera.

Gosti na konferenciji koji su nam služili u riječi i molitvi bili su pastor Jan Halvorsen i evangelizator Inge Roysland iz Norveške.

U subotu, na prvoj popodnevnoj službi, pastor Jan je podijelio snažnu riječ na temelju stihova iz poslanice Hebrejima 1:1-3 o tome kako nam je Otac u posljednjim danima kroz Riječ govorio po Sinu. Otkrivao nam se kroz Janje Božje. Rekao je da Isus nosi sve Riječju sile svoje i da kada Isus govori Riječ – možemo mu vjerovati!

Na drugoj večernjoj službi evangelizator Inge je propovijedao o našoj sudbini kao Kristovih sljedbenika. Rekao je da Otac nije prestao davati nakon što je Isus uzišao u Nebo, te da ulje pomazanja i danas teče i iscjeljuje rane u duši i tijelu.

U nedjelju ujutro evangelizator Inge je imao vrlo zanimljivu riječ o tri pitanja koja si trebamo s vremena na vrijeme postavljati da bismo provjerili jesmo li duhovno zdravi. Rekao je da su to tri ključna pitanja za uspjeh i blagoslov! Zaključio je da ako se nalazimo na pravom mjestu u pravo vrijeme i ako se okružimo pravim ljudima imat ćemo uspješan i blagoslovljen život jer će to značiti da jesmo u volji Božjoj za naš život!

Na popodnevnoj službi brat Inge je podijelio s nama riječ o tome kako se atmosfera uvijek mijenja kada Isus dolazi. Istaknuo je kako se u Zakejevom srcu dogodila eksplozija nade kada je čuo da Isus dolazi u grad! Njegovo srce se otopilo samo zato što je bilo u prisutnosti Kralja!

Kasnije na večernjoj službi pastor Jan je na temelju stihova iz Ivanovog evanđelja 14:16-18 podijelio riječ da će se Otac, Sin i Duh Sveti nastaniti u nama kada volimo Krista i slušamo Božju Riječ. Istaknuo je da se Isus uvijek pojavi kada mi završimo sa svojim programom, odnosno kada dođemo do kraja svojih snaga..

Mnogi prisutni su bili ohrabreni silinom Božje riječi i posvjedočili su iscjeljenja u tijelu i u duši koja su primili od Gospodina nakon molitvi obje večeri. Isto tako, mnogi su primili krštenje Duhom Svetim te su progovorili novim jezicima.

U atmosferi vjere Bog djeluje!

PODIJELI ČLANAK