DETALJI NOVOSTI

26.09.2021.

Izvještaj s godišnje konferencije “Otvorena vrata”

Godišnja konferencija pod nazivom “Otvorena vrata” održana je od 17. do 19. rujna 2021. u prostoru crkve „Riječ Života“ u Zagrebu. Drugu godinu za redom naša godišnja konferencija održana je s domaćim propovjednicima. U toku tri dana održana su četiri sastanka. Govornici su bili pastori Damir Šićko Alić i Petar Fabijanić.

Konferencija je otvorena pozdravljanjem svih koji su došli iz raznih dijelova Hrvatske, ali i izvan nje. Pastor Alić započeo je govorom o zdravoj duhovnoj klimi, kako bismo naučili vladati nad samima sobom i nad svojom voljom, zaštitili svoje misli i osjećaje, te izgradili zid Božjom Riječju. Kada dođu loše misli – skreni misao na Božju Riječ!

Drugi dan konferencije započeo je slavljenjem. Duh Sveti nadahnuo je glazbenike da nastave sa slavljenjem i u takvoj pomazanoj atmosferi pastor Petar dobio je proročku riječ da se simbolično širom otvore vrata na ulazu u dvoranu, kako bi mogao doći novi narod u spasenje, kako bi se proročki otvorila nova sezona spasenja. Želimo “novo normalno” s neba. Pastor Petar nastavio je propovijedati o “Definiranju sezone”, pozivajući ljude da ono što su primili dijele kroz misijski rad. Pastor Nenad Stanković iz Dubrovnika predstavio je novootvorenu crkvu u Pločama, kao plod višegodišnjeg truda.

Nakon kratke pauze, u nastavku konferencije, pastor Alić govorio je o “Otvorenim vratima”. Slavni američki glazbenik Bob Dylan prije skoro 50 godina napisao je pjesmu „Knockin’ On Heaven’s Door“ (kucanje na nebeska vrata). Međutim, nebeska vrata su otvorena! Bog je zbog Isusove žrtve otvorio vrata, tako da ne moraš kucati, već samo ući. Zato otvorimo svoja srca i odlučimo živjeti za Isusa.

Zadnji dan konferencije pastor Fabijanić propovijedao je o “Velikoj vjeri za velika djela”. Opisao je tri vrste vjernika – pionire, naseljenike i čuvare muzeja. Pioniri su oni koji idu naprijed, koji probijaju i otvaraju nove staze. Naseljenici su oni koji se “nastane” u crkvi. Čuvari muzeja su oni koji uglavnom pričaju o onome što je i kako je bilo u prošlosti. Čuvari muzeja nažalost žive u prošlosti, a Bog želi da imamo probitačan, pionirski duh.

Odaziv na konferenciju bio je odličan, uz predanja ljudi Bogu po prvi puta ili uz ponovna predanja. Paralelno se izvodio i program za djecu s brojnim predstavama i igrama.

Sve propovijedi s konferencije na CD ili DVD formatu možete naručiti na okknjizara@gmail.com.

 

Autor: Damir Fuchs

Fotografije: Jelica Oršolić i K.C.

PODIJELI ČLANAK