DETALJI NOVOSTI

07.01.2018.

Konferencija za mlade “U Tvojim rukama” – Izvještaj

Konferencija za mlade “U Tvojim rukama” započela je zajedničkim dočekom Nove godine i nastavila se do srijede, 3. siječnja 2018. godine. Šezdesetak mladih iz svih dijelova Hrvatske u Novu je godinu ušlo zajedno i dobro se zabavilo uz pjesmu, ples, dobru klopu i mnoštvo pirotehničkih sredstava.

Konferenciju smo potom i službeno otvorili u ponedjeljak navečer. Prva nam je služila Tajana koja sve ove mlade godinama podiže. Ona nam je govorila o vjernosti u malome i podsjećala nas na skromne početke omladinskih sastanaka u ovoj crkvi. Na drugoj nam je službi služio Vedran koji nam je otvorio srce i pričao o ulozi koju u njegovom životu ima slavljenje.

Utorak smo započeli igrom u kojoj smo se svi mogli malo opustiti, nasmijati i upoznati se malo bolje. Igra nas je svojim “teškim” pitanjima uvela u temu identiteta kojom su se bavile radionice koje smo potom imali. U radionicama smo, podijeljeni u manje grupe, imali priliku opušteno razgovarati o identitetu, ali i strahovima, borbama i nesigurnostima kroz koje svi prolaze. Mlađim su tinejdžerima tako služili oni nešto stariji uz poneka pojačanja iz nedjeljne škole. Navečer nam je nakon odličnog slavljenja služio pastor koji nam je otvorio srce i služio nam kroz primjere iz vlastitog života. Govorio nam je o gladi i traganju za Bogom te nas potaknuo da i mi stavimo Boga na prvo mjesto.

U srijedu smo nastavili s radionicama. Atmosfera je drugoga dana bila puno opuštenija te su se svi osjećali slobodnije u dijeljenju svojih situacija. Radionice smo završili govoreći o tome da naša vrijednost nije u našem izgledu i našim postignućima, već u Bogu. Na kraju konferencije Branka nam je s malo kvasca ukvasila cijelo tijesto te govorila o plodovima duha i tijela. Konferenciju smo potom završili družeći se zajedno u prostorijama crkve.

Vjerujemo da je na ovoj konferenciji Božji Duh dotaknuo mnoge te da će u njima i nastaviti raditi. Iako su mnogi bili žalosni što se rastaju, zaključili su da ovo nije kraj, nego novi početak. Za kraj vas još samo možemo pozvati da se i prije sljedeće konferencije odvažite i pridružite nam se na omladinskim sastancima koji se održavaju svake subote u 18 sati.

 

Dojmovi s konferencije:

Znači ovako, prvo proslava Nove godine je nadmašila sva moja očekivanja – bilo je jako zabavno, hrana je bila odlična, bilo je puno plesa, veselja i druženja, pa jednostavno nismo mogli ni zaspati od zabave ?. Poslije proslave smo imali konferenciju koja je mene osobno približila Bogu i baš sam uživala u Njegovoj prisutnosti sa svojom braćom i sestrama u Kristu. Imali smo i radionice na kojim smo se mogli otvoriti i iskreno reći sve što nas muči i zajedno to riješiti i bilo mi je jako drago sudjelovati u tome. Sve skupa smo imali veliko zajedništvo i moglo se vidjeti koliko Bog radi na nama i koliko nas mijenja u Svojim rukama. Skroz sam zadovoljna i sretna što sam mogla biti dio ove konferencije (i proslave Nove godine) i bilo je ODLIČNO! ? (Matea Bašić)

PODIJELI ČLANAK