DETALJI NOVOSTI

23.02.2018.

Rick Sizemore u Osijeku – Izvještaj

U sklopu svog posjeta Hrvatskoj naš prijatelj i brat Rick Sizemore bio je i u Osijeku. Imali smo čast da nam služi dva dana, srijedu i četvrtak, 21. i 22.02.

Služba u srijedu bila je odlično posjećena. Brat Sizemore govorio je o sličnosti Kristu, o tome da smo stvoreni da održavamo Krista i Božju slavu. Naša sudbina jest da kad nas ljudi vide – vide Krista! Na zanimljiv način predstavio je tri dijela čovjekovog bića, duh dušu i tijelo: tri stolice na podiju predstavljale su duh dušu i tijelo. Stolica u sredini predstavljala je dušu, ono što se spašava, kao što znamo. Duša se okreće prema tijelu i tada ima odnos sa svijetom ili se okreće prema duhu i tada ima odnos s Bogom. Duša bira, ili ćemo se suobličavati sa svijetom ili preobličavati promjenom svoga uma (Rim. 12:1,2).

Služba u četvrtak nije nastavak srijede, iako brat Sizemore daje njen kratki siže, za one koji nisu bili prisutni dan ranije. Vjera i zakon, međusobno suprotstavljeni, prva su tema službe. Ukratko – Zakon predstavlja ono što mi radimo za Boga. Vjera i milost gledaju na ono što Bog radi za nas! Događaj iz Mt. 14: 23, kada Petar prvo hoda po vodi, na Isusovu jednu riječ a zatim tone, vidjevši jačinu vjetra i veličinu valova, okosnica su prvog dijela propovijedi. Brat Sizemore ukazuje na postojanje tri duhovna zakona: 1. Zakon odnosa, donesen u Edenu, 2. Mojsijev zakon i 3. Zakon Duha života u Isusu Kristu. U drugom dijelu propovijedi brat Sizemore govori o savjetovanju, zapravo savjetuje o savjetovanju, dijeleći s nama neke smjernice iz svog bogatog iskustva, budući da je poznat po svom učenju o utvrdama koje znaju godinama mučiti kršćane, a kršćanska savjetovanja način su djelovanja u borbi protiv njih. Četiri su razine ili smjernice pri kršćanskom savjetovanju koje brat Sizemore navodi: 1. Obnova uma, 2.Požuda tijela, 3. Utvrde i 4. Duhovni (demonski) pritisak. Budući da nemamo ni vremena ni mjesta izložiti svaku od smjernica, predlažemo da pogledate i poslušate propovijedi.
Toliko od nas! Bili smo stvarno blagoslovljeni, možda smo neke stvari više puta čuli, možda smo o nekim stvarima čuli na novi, drugačiji način…
Ali, Bog nikada ne dopušta da se Njegova riječ njemu vrati prazna.

Božji blagoslov i pozdrav svoj braći i sestrama iz Osijeka!

PODIJELI ČLANAK