DETALJI NOVOSTI

16.10.2015.

Što je izvrsnost?

Izvrsnost nije određen nivo kvalitete ili perfekcionizam. Ona je promjenjiva dinamika našeg osobnog razvoja, jednako kao i kolektivnog razvoja naših timova.

Povezana je s rastom i zrelošću. Izvrsnost bi trebala biti neka vrsta pomične mete. Kvaliteta Vaših sposobnosti i služenja danas ne bi trebala biti ista kao jučerašnja. Trebala bi se povećavati i napredovati, a ne stagnirati!

Izvrsnost je naše osobno i grupno najbolje, koje se uvijek razvija, a prinosimo je kao žrtvu Bogu!

Ide ruku pod ruku s poniznosti, a ne protiv nje. Sve što činimo u našem služenju – službe vikendom, probe koje se znaju otegnuti dokasno, konferencije, putovanja, pisanje pjesama – sve je to za Isusa! On zaslužuje naše najbolje, a naše najbolje danas razlikuje se od našeg najboljeg jučer – naše će sutrašnje najbolje biti još i bolje.

Pa kako onda postajemo izvrsniji, čime zauzvrat činimo svoje timove izvrsnijima?

 

1. Izvrsnost je produkt vježbe.

Trebate postajati sve bolji u onomu što činite. Ako se osjećate kao da ste “dovoljno dobri”, molim Vas da ponovno razmislite o svome pristupu. Izvrsnost zahtjeva trud i rad te podrazumjeva neprestan napredak.

 

2. Budite svjesni toga gdje želite biti i postavite si realistične ciljeve.

Nemojte se zadovoljiti time da neprestano stojite na poziciji gdje ste sada. Bog želi naše najbolje, a najvažnije je shvatiti da će se naše najbolje, s vremenom, iskustvom i količinom posla, mijenjati.

 

3. Neka se u Vašem timu očekuje izvrsnost.

Izvrsnost počinje očekivanjima koja si postavljamo, no kulturu izvrsnosti u timu mogu stvoriti jedino očekivanja vodstva. Kao voditelj tima, budite jasni što se tiče Vaših očekivanja – i Vaš će tim najvjerojatnije prihvatiti taj izazov!

 

4. Pristupite onomu što “uvijek radite” sa svježim pogledom.

Ako želimo da crkva bude mjesto inovacija i inicijative, to ne možemo postići time da ostanemo isti kao i dosad. U novoj sezoni, ono što radimo trebamo gledati na svjež način. Različite sezone zahtjevaju nove strategije i nove načine.

 

Izvor: Hillsong

Autor: Matt Hann

Prevela: Ivona Bilušić

PODIJELI ČLANAK