DETALJI NOVOSTI

12.02.2016.

Ulaganje u vječnost

Dobrovoljni prilozi su poput uplata u mirovinski fond. Svaki radosni prilog ulaganje je u Kraljevstvo Nebesko i našu vječnost. Tako kaže Božja Riječ. Kaže još da naše milosrđe u davanju nije samo volja Božja, već i način na koji stvaramo prijateljstva, otvaramo vrata Božjim blagoslovima, i širimo Njegovo Kraljevstvo.

Novac sam po sebi ne može nam pružiti trajnu sigurnost. Njegova vrijednost raste i pada. Mi ga trošimo, ulažemo, čuvamo i sakrivamo. Na kraju naše zemaljske priče, sve što smo njime kupili, izgradili i omogućili, završava. Kamate naših depozita, dividende naših dionica i prinose naših ulaganja vrijeme će izbrisati, jer novac ne možemo ponijeti sa nama. Ali, kad ga darujemo, kada kupimo hranu gladnome, kada poklonimo odjeću siromahu, kada donesemo knjigu onome u potrebi za znanjem, kada taj isti novac stavimo u službu Evangelizacije i izgradnju Crkve, vrata Nebeske banke se otvaraju pred nama.

Novac dan kroz radostan dobrovoljni prilog nosi kamatu Božjeg zagrljaja, nosi dividendu zvuka Njegova smijeha, i prinose poziva za Njegov stol. A te su vrijednosti, za razliku od novca, vječne!

Riječ u Mudrim Izrekama 19:17 kaže: “Gospodu pozajmljuje tko se smiluje siromahu i On će mu uzvratiti za dobročinstvo njegovo.” Ovaj je svijet prepun siromašnih ljudi, koji životare odvojeni od Boga. Naša milost prema njima je kredit koji dajemo Bogu. Naša uplata u Nebeski mirovinski fond.

 

Autor: Ivan Bilić

PODIJELI ČLANAK