DETALJI NOVOSTI

01.01.2018.

XIII. Kršćanska konferencija – Izvještaj

Ovogodišnja konferencija Kršćanskog centra “Riječ života” u Osijeku trajala je od 27.12. – 30 12. 2017., od srijede do subote.

Za razliku od svih dosadašnjih, ova – 13. po redu konferencija nije imala ime. Naposljetku, ne trebamo biti religiozni, zar ne?

Konferencija je počela u srijedu, službom u 19 sati otvorio ju je brat Petar Fabijanić, pastor crkve “Riječ života” u Puli. Nakon odličnog slavljenja, pri kojem se osjetila Božja prisutnost započela je odlična služba, meni osobno posebna. Poruka od Boga je odmah na početku glasila: U novoj smo sezoni! Otvoreno nebo nad poslušnima Bogu, kako hodati pod otvorenim nebom bila je poruka večeri. Za koju nisam htjela da završi! U četvrtak, drugog dana u 17 sati konferenciju je nastavio brat Damir Šićko Alić, apostol i glavni pastor Crkve “Riječ života” u Hrvatskoj. Propovijed nije bila naslonjena na onu od prethodnog dana. Brat Šićko, kako ga mi jednostavno zovemo, govorio je o časti i poštovanju, prema sebi samima kao i prema drugima. Govorio je o 5. Božjoj zapovijedi, o potrebi poštovanja svih izvora našega života, kako duhovnih tako i naravnih. Tko ne poštuje izvor života ne poštuje život pa onda ni nema život. Starješine su dostojne dvostruke časti. Bila je to nadahnuta i poučna poruka koju je trebalo čuti. U 19 sati brat Petar Fabijanić nastavio je bogoslužje na temu “Ja ne odabirem, Bog odabire!” Naglasio je postojanje samo dviju paradigmi: Hoćemo li slijediti one koji nam škakljaju uši ili one koji nam otvaraju uši? Propovijed se može sažeti u 3 točke: 1. Budi tamo gdje te Isus želi, 2. Zadrži se tamo i 3. Imaj zajedništvo (spoznaj božansku i nebožansku ekumenu).

Treći dan konferencije, petak – 17 h. Služi brat Pero Fabijanić. Propovijed započinje svojim svjedočanstvom, te prelazi na bit propovijedi: Budi sjeme! Govori o poruci stiha Rimljanima 12:2, o sjemenu Božje riječi iz koje smo rođeni. Naše srce je tlo, Isus kuca na vrata našeg srca ali kvaka je s naše strane vrata! Na kraju službe upućen je poziv na novu predaju srca Gospodinu Isusu. Zajedništvo je nastavljeno službom u 19 sati, koju je vodio brat Šićko na temu Vjernik – nevjernik, o nevjeri među vjernima. Nevjera sprječava čudesa, blokira Božje djelovanje! Sve što se radi bez vjere, grijeh je! Vjera – temelj našeg spasenja i tema našeg ovozemaljskog života. Gore, nam naime neće više trebati!

Subota, zadnji dan konferencije, divnog duhovnog i tjelesnog druženja! Pastor Šićko vodi službu i propovijeda o Isusu i njegovu imenu. Poniznost je – kaže – put gore! Na završnoj službi u 19 sati brat Šićko vodi službu “naslonjenu” na prethodnu te govori o autoritetu koji imamo u Isusu . “Autoritet je pravo da pokreneš ili zaustaviš nešto”. Kada bismo mi kršćani bili svjesni našeg naslijeđa i autoriteta po tom naslijeđu – gdje bi nam bio kraj!!! Što tražiš – to pozovi u svoj život! Pozovi Božja obećanja u svoj život!

Ne treba zaboraviti spomenuti zajedništvo braće sa svih strana Hrvatske, a bila nam je čast ugostiti i neku braću iz Vojvodine. Ti dani u godini najljepši su upravo zbog zajedništva koje nije uvijek zbog razdaljine moguće. Bilo je i naravne hrane, da se razumijemo – trudimo se njegovati gostoljubivost u skladu s Pismom! Stoga je subotnja večer završila prigodnom agape večerom, gdje smo ugodili i tjelesnom nepcu – jela su za trbuh, zar ne?

Pozdravljamo vas iz ravne Slavonije i vidimo se opet! Dogodine u ovo doba – ako Bog da!

PODIJELI ČLANAK