DETALJI NOVOSTI

25.07.2015.

10 kršćanskih filmova za pogledati na godišnjem odmoru

Ljeto nam je stiglo. Donosimo vam 10 kršćanskih filmova za pogledati na godišnjem odmoru.

 

1. Compelled by Love (Obuzeta ljubavlju)

Dokumentarac o životima Rollanda i Heidi Baker. Njihova služba mijenja Mozambik.

 

2. Finger of God (Prst Božji) / Furious Love (Žestoka ljubav) / Father of lights (Otac svjetala) trilogija

Darren Wilson putuje po svijetu snimajući što Bog radi. Rezultati ovih filmova nisu samo izazovi i uzbuđenja, već otkrivanje Boga koji nije dalek i dosadan već živ i aktivan više no što ste ikada mogli zamisliti.

 

3. Holy Ghost (Duh Sveti)

Darren je odlučio prepustiti vodstvo i scenarij Duhu Svetome i uz pomoć ostalih članova tima snimio je izuzetno zanimljive priče. U filmu se pojavljuju članovi metal benda Korn, glazbenik Lenny Kravitz, Kim Walker Smith, pjevačica kršćanskog benda Jesus Culture, poznati evangelizator Todd White i mnogi drugi.

 

4. God’s Not Dead (Bog nije mrtav)

Kako dokazati da Bog postoji? Priča o mladiću Joshu koji dolazi na studij i tamo susreće profesora koji na svom kolegiju filozofije studentima daje zadatak da napišu radnju na temu zašto je Bog mrtav. Josh se usprotivi i dobije novi zadatak: mora napisati radnju na temu zašto Bog nije mrtav i uvjeriti u to profesora i čitav razred, inače pada predmet.

 

5. Fireproof (Vatrootporan)

Brak Caleba i Catherine Holt u krizi je i oni se odluče razvesti. Međutim, Calebov otac John predloži sinu da odgodi rastavu 40 dana i prati postupak pod imenom “Ljubavni izazov” koji je smišljen kako bi se Caleb i Catherine ponovno zavoljeli.

 

6. Facing the Giants (Vjerom do pobjede)

Grant Taylor (Alex Kendrick) je već šest godina trener srednjoškolske football momčadi, Shiloh Eagles, i u cijelo to vrijeme nije uspio izboriti niti jednu pobjedu. Nakon što mu glavna zvijezda napusti ekipu perspektiva nadolazeće sezone još je gora. Tri početna poraza mu uzrokuju daljne probleme jer očevi nekolicine igrača žele odvesti svoje sinove u bolje momčadi. U teškim se trenucima okreće vjeri kao posljednjem utočištu u nadi da još nije sve izgubljeno.

Iako je sniman sa budžetom od samo 100 000$ “Facing the Giants” je uspio zaraditi preko 10,000,000$. Zanimljivo je da u filmu nisu glumili profesionalni glumci već dobrovoljci iz crkve.

 

7. Courageus (Hrabri)

Radnja filma odvija se oko četvorice pouzdanih policajaca koji dobro obavljaju svoj posao, no u druženju shvate da su loši očevi. Nakon tragedije u obitelji jednog od policajaca suočavaju se sa teškom odlukom koja će odrediti njihove živote. Štititi ulicu je sada sporedna stvar za te ljude, oni odlučuju odgajati djecu u poštovanju prema drugima i Bogu.

 

8. Heaven Is For Real (Raj je stvaran)

Temeljen na istoimenom bestseleru, film “Heaven Is For Real” ekranizacija je istinite priče o čovjeku iz maloga grada koji mora pronaći hrabrost i uvjerenje da sa svijetom podijeli sinovo čudesno iskustvo koje mu je promijenilo život. Njegov sin Colton tvrdi da je posjetio raj tijekom kliničke smrti. Colton opisuje detalje svog čudesnog putovanja i govori o stvarima koje su se dogodile prije njegova rođenja… Stvarima koje nije nikako mogao znati.

 

9. Unconditional (Bezuvjetno)

Samantha je izgubila vjeru nakon joj je muž brutalno ubijen. Odlučuje uzeti stvari u svoje ruke, ali joj se život mijenja nakon što susreće prijatelja iz djetinjstva.

 

10. Unstoppable (Nezaustavljiv)

Inspiriran smrću svog bliskog prijatelja koji je umro od raka sa samo 15 godina, Kirk Cameron kreće u potragu za odgovorom na pitanje “Gdje je Bog u našim tragedijama?”

PODIJELI ČLANAK