DETALJI NOVOSTI

16.09.2016.

Biblija – duhovna hrana

Svakom živom biću potrebna je hrana. Bez hrane nitko ne može živjeti, rasti ni razvijati se. Znamo kako hrana zajedno s kisikom, putem krvi dopire do svake stanice u organizmu, te joj omogućava funkcioniranje.

Isto je tako svakom čovjeku potrebna duhovna hrana. Bog nam je dao tu duhovnu hranu u obliku Biblije. Biblija zato, zajedno sa Duhom Božjim, sadrži sve što nam je potrebno za život vječni. Ona sadrži sve sastojke potrebne našem duhovnom biću. O kakvoj hrani se tu radi? Koji su sastojci?

Kad čovjek napravi neko dobro djelo ili pomogne nekome, osjećaj koji ga tada preplavi je osjećaj zadovoljstva. Možemo reći da njegova duša uživa. To je osjećaj koji nitko ne može platiti, neprocjenjiv je. Iako činjenje dobrog djela u početku može izgledati kao odricanje ili žrtva, osjećaj koji dolazi na kraju prouzrokuje da se ta žrtva brzo zaboravi. Nešto slično, samo puno snažnije, događa se kad konzumiramo duhovnu hranu. Jer, kako bismo inače mogli objasniti tolika odricanja i žrtve ljudi koji istinski vjeruju u Isusa? Takvi su okusili duhovnu hranu i njihova je hrana postalo to da žele Božju volju.

Bog nam je otkrio sebe i svoju volju upravo u svojoj Riječi. Zbog toga ne treba zanemariti Bibliju. Božja Riječ je živa i prodire u dubinu bića. Ide dalje od našeg uma, sve do našeg duha tako da možemo primiti nadnaravno svjedočanstvo i naučiti istine o pravom životu. Čitanjem Biblije možeš naučiti koliko si važan Bogu, koliko je dao za tebe i koliko te voli. To je prava hrana, od srca ti preporučam da kušaš!

 

Autor: Frano Rupčić

PODIJELI ČLANAK