DETALJI NOVOSTI

29.06.2018.

BIBLIJA kao priručnik za život

Biblija je knjiga koja mijenja život. To je knjiga koja je živa, koja govori, donosi nadu, vjeru, snagu, ona usmjerava… Biblija je Božje pismo upućeno tebi. Ako trebaš odgovor na pitanja; “Koja je svrha života? Postoji li život nakon smrti? Zašto je svijet pun zla?” i slična pitanja, pronaći ćeš odgovore u ovom snažnom, Duhom Svetim nadahnutom pismu.

Također, Biblija je i svakodnevni priručnik koji će ti dati mnogo praktičnih savjeta; “Kako imati uspješan brak? Kako biti dobar roditelj? Kako biti dobar prijatelj? Što je uspjeh i kako ga postići? Kako se mogu promijeniti? Što je u životu važno? Kako mogu podnijeti nepravedne okolnosti i loše događaje u svom životu, pobjedonosno?” Na sva ova pitanja Biblija ima spreman odgovor.

Biblija daje mudrost. Kada postanemo mudriji, donosimo mnogo bolje odluke, a s dobrim odlukama dolazi i mnogo drugih dobrih stvari.

Ako ti je potrebna mudrost čitaj Jakovljevu poslanicu. Kada si tužan, utjehu možeš pronaći u 2. poslanici Korinćanima. Kada ti je potrebno vodstvo, spreman odgovor naći ćeš u Jakovljevoj poslanici 1:5,6 i u poslanici Hebrejima 12:3-13. Kada ti je potrebna hrabrost, ohrabri se u Hebrejima 13:5-6 i u poslanici Efežanima 6:10-18.

O miru, Riječ Božja govori u poslanici Filipljanima 4:6-7, te u Ivanovom evanđelju 14.

Ako ti je potreban odmor, pronađi ga uz Matejevo evanđelje 11:28-29 i u poslanici Rimljanima 8:31-39.

Ako ti je potrebna snaga, nađi je u Jakovljevoj poslanici 1:12-16 i u 1. Korinćanima 10:6-13.

Zaroni u blago koje ti je od samog Boga dano. Prihvati baštinu i uđi u život koji Gospodin ima za tebe. Živi u blagoslovu, miru i punini u Isusu Kristu, a na svom putu dok stižeš u puninu, pouči i druge kako da tamo stignu.

 

Autorica: Jelica Stanković

PODIJELI ČLANAK