DETALJI NOVOSTI

18.11.2018.

Craig W. Hagin u Zagrebu – Izvještaj

Za vikend, 17. i 18. studenog imali smo prigodu ugostiti Craig W. Hagina u Zagrebu. Craig W. Hagin je unuk poznatog biblijskog učitelja Kenneth E. Hagina, te je i sam postao međunarodni propovjednik, donoseći radosnu vijest o Isusu, i moleći za iscijeljenja od raznih bolesti.

U svojim propovijedima Craig se više puta osvrtao na Kennethova učenja, prenoseći pomazanje koje je primio dok je, kako sam kaže, bio privilegiran biti dio službe svoga djeda. Naglasio je kako je njegov djed iznova poučavao da vjera dolazi od slušanja Božje riječi. Ne samo od slušanja, već od slušanja i slušanja i slušanja i ponovnog slušanja i slušanja i opet slušanja i slušanja… Božje riječi. Kada bi Kennetha pitali do kada će neke stvari ponavljati, odgovor bi bio – dok to ljudi ne prime.

Bog je poslao Isusa da bi mi imali život u blagostanju, a to ne podrazumijeva samo materijalno obilje, kao što neki misle. Isus je patio za nas i zato mi ne trebamo patiti za njega. On može maknuti svaku planinu u našem životu koja nas tišti. Ako molimo Boga da makne planinu koja je u našem životu, trebamo Mu vjerovati da će to i učiniti. Bog neće maknuti planinu samo dok se molimo, a onda je ona opet tu i trebamo sami razmišljati kako ju maknuti. U vezi ovoga, naglasio je Craig, kruže i krive doktrine, tipa da nakon što molimo Boga da makne planinu, trebamo dati veliki dobrovoljni prilog, a onda će Bog maknuti planinu.

U evanđeljima se spominje čovjek koji je 39 godina bio bolestan, ali je ipak svakodnevno čekao na ribnjaku Siloe, ne bi li ozdravio. Iako nije imao neke realne šanse za ozdraviti u tom ribnjaku, jer bi ga netko uvijek pretekao u tome, ipak taj čovjek nije odustajao. Tako ga je jednoga dana sam Isus ozdravio. U drugom primjeru spominje se žena koja je 12 godina bolovala od bolesti krvi. U svojem očajanju uspjela se progurati do Isusa, te joj sam Isus govori da ju je njena vjera ozdravila.

Sve rane koje je Isus podnio nisu bile uzaludne, Njegovim smo ranama iscijeljeni, amen.

Postoji jedan redak iz Svetoga pisma koji je posebno značajan Craigu, kojeg često stavlja uz svoj potpis, te po kojem živi. Radi se o Marku 11:22, koji nam kaže da imamo vjeru u Boga. Mi kao kršćani imamo rješenje za sve probleme u životu. Odgovor je Isus!

Sastanci su oba dva dana završeni tako da je Craig molio za bolesne jednostavnom molitvom, te polažući ruke na sve koji su trebali iscjeljenje.

Na kraju svega Craig je pozvao sve koji se žele s njime pozdraviti i/ili slikati da to učine, te su tako mnogi iskoristiti priliku napraviti “selfie” s njime.

 

Autor: D. F.

PODIJELI ČLANAK