DETALJI NOVOSTI

25.08.2018.

Dječji kamp “Potraga za istinom” – Izvještaj

Dječji kamp “Potraga za istinom” održao se na kampu u Bijelniku od 20. do 24. kolovoza. Djeca od prvog do šestog razreda osnovne škole uživala su i zajedno se družila, kupala i učila kroz brojne aktivnosti, radionice i različite igre.

Svakoga dana nakon tjelovježbe i doručka imali smo slavljenje i radionice. Kroz različite igre i radionice svi su imali prilike nešto više naučiti o Božjem karakteru te različitim imenima kroz koja nam se Bog objavljuje u Bibliji. Djeca su na radionicama naučila mnoštvo Božjih imena kao što su: Abba, Jahve Roi, El Kana, Jahve Šama, Jahve Mekadeš, Kadoš, Jahve Sebaot, Jahve Nisi, El Gibor, Jahve Jira, Jahve Rafa i Jahve Šalom. Za svako su ime naučili što znači, gdje se u Bibliji nalazi i kako se piše na hebrejskom. Na poslijepodnevnim radionicama djeca i voditelji mogli su istraživati prirodu, izrađivati privjeske, plesati i raditi s glinom. Ujutro i popodne djeca su se kupala i igrala na bazenu kampa.

Srijeda je i ove godine bila poseban dan jer smo svi skupa išli na izlet u Petrinju i kupali se na Kupi. U Petrinji nas je sve striček Valentin poučio lončarstvu i svatko je imao priliku napraviti sam zdjelicu, šalicu ili neku drugu posudu po želji. Na Kupi su ih izviđači naučili postavljanju šatora, vezanju konopa i različitim drugim vještinama. Zadnju večer tradicionalno smo obilježili logorskom vatrom uz koju su se jele hrenovke i palačinke. Osim dobre hrane uz vatricu smo slavili i molili. Božja se prisutnost snažno spustila. Duh Sveti nas je sve dotaknuo te su neki progovorili u jezicima.

Djeca su doma otišla sretna, ispunjena i puna dojmova. Neki su bili i tužni jer im je sve prebrzo prošlo. Ipak, svi se radujemo jer znamo da nas očekuje još mnoštvo kampova u budućnosti.

PODIJELI ČLANAK