DETALJI NOVOSTI

03.04.2023.

Izvještaj: Brian Moomey i Joel Alan Zimmer u Hrvatskoj

Pastor Brian Moomey i Joel Alan Zimmer iz SAD-a služili su od 26. ožujka do 2. travnja u Dubrovniku, Zagrebu i Varaždinu. Pastor Brian od 1998. surađuje s Kršćanskim centrom “Riječ Života”. Zajedno sa svojom suprugom je u prijateljskom odnosu s apostolom Damirom i njegovom suprugom pastoricom Majom. Brat Joel je prijatelj pastora Briana i zajedno su išli u Biblijsku školu. On je poslovni čovjek koji je aktivno uključen u njegovu crkvu i u misijski rad.

Prve dvije službe održane su u Dubrovniku. U nedjelju je brat Joel na malo drugačiji način podijelio riječ i svjedočanstva – uz pratnju gitare. Na kraju službe se oslobodila riječ znanja kroz brata Briana te su molili za iscjeljenja koja su netom bila manifestirana. Nakon službe je za naše goste, već tradicionalno, slijedio obilazak stare gradske jezgre i gradskih zidina. U ponedjeljak je brat Brian služio snažnu riječ za osnaživanje i usmjeravanje vjernika.

U srijedu je održana služba u Zagrebu, služio je brat Joel, uz pjesmu i sviranje na gitari, podsjetio je crkvu na činjenicu Isusove pobjede na križu i ostvarenim pravima za Božju djecu kroz Njegovu pobjedu. Nakon toga su brat Joel i pastor Brian molili za krštenje Duhom Svetim, za teške situacije te za iscjeljenje. Pastor Brian je pozivao ljude koji imaju problema s konkretnim bolestima da izađu na molitvu kako bi mogao služiti.

U subotu je u Varaždinu služio pastor Moomey. U svojoj poruci naglasio je kako Bog želi da budemo slobodni i zdravi jer Isus je platio cijenu za našu slobodu i iscjeljenje. Bog ne želi samo naše spasenje, nego i puninu života, jer, kao što piše u Ivanu 10:10, Isus je došao da imamo život u izobilju. Bog nam je već dao vječni život, u 1. Ivanovoj 5:11-15 piše: “Tko ima Sina, ima život, a onaj koji nema Sina, nema života”. Također je naglasio kako neprestano moramo misliti o Božjoj Riječi, jer ćemo samo tada biti uspješni u svim pothvatima. U današnje vrijeme puno toga nastoji omesti naš odnos s Bogom i zato ga moramo čuvati. Rekao je kako svaki vjernik mora dovoditi druge Kristu, voditi ih do krštenja Duhom Svetim i stvarati učenike od njih i ako radi te tri stvari, onda je ispunio Božji poziv za svoj život. Na temelju stihova iz Mateja 7:7 ohrabrio je vjernike da mole i dat će im se, da traže i naći će, da kucaju i otvorit će im se. Ako u molitvi tražimo ono što je po Božjoj volji i u skladu s Njegovom Riječi, On nas čuje, a ako nas čuje, onda znamo da sigurno imamo ono za što smo molili. Na kraju propovijedi pomolio se za iscjeljenja bolesnih.

Na nedjeljnoj službi u Zagrebu, prije početka služenja naših prijatelja iz SAD-a, apostol Damir blagoslovio je sestru Thomas Funmi koja se nakon što je više od godinu dana bila s nama, vraća u svoju Nigeriju, gdje ju čekaju suprug i dvoje djece. Sestra Funmi je doktorica znanosti i na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu radila je na znanstvenom istraživanju. Zahvalila je svemogućem Bogu što joj je dao tu priliku, što ju je doveo u Hrvatsku i posebno mu se zahvalila što ju je doveo u ovu obitelj, u ovu crkvu. “Ovo je bila vrlo topla obitelj i osjetila sam ovdje ljubav Božju, i to je također za mene bila prilika da nastavim služiti Gospodinu, nešto što nikada neću zaboraviti. U ovoj crkvi susrela sam predivne ljude koji su mi bili ogroman blagoslov, duhovni blagoslov i blagoslov za dušu i fizički, za materijalne stvari. I dajem slavu svemogućem Bogu i hvala vam svima za vašu ljubav, hvala pastoru”, rekla je sestra Funmi.

Nakon svjedočanstva sestre Funmi, održan je prinos Jakova, drugog unuka apostola Damira i pastorice Maje. Zatim je brat Joel pjesmom podsjetio crkvu: “Ja sam pravednost Božja u Kristu, potpuno novo stvorenje u Njemu, sada mogu pristupiti Božjoj prisutnosti bez osude grijeha. Sada sam potpun u Njemu, ja sam dionik Njegove božanske prirode. On mi neće pripisati grijeh…”

Tema propovijedi pastora Briana bila je “Smrt u Adamu – Život u Kristu”. Rekao je da je za nas jedan novi, svježi početak da posvetimo sebe Gospodinu. Mi jesmo sinovi i kćeri Božje i trebamo hodati sa svojim Nebeskim Ocem. “U Adamu jest smrt, a u Kristu jest život”, rekao je te pročitao Rimljanima 5:16,17 – ako je prijestupom jednoga smrt zakraljeva po jednomu, mnogo će više oni koji primaju izobilje milosti i dar pravednosti kraljevati u životu po jednomu, Isusu Kristu. Po Adamu smrt je vladala, mi smo rođeni u grijeh, a ako prihvatimo Isusa kao Gospodina mi tada bivamo posvećeni Gospodinu kao male bebe. Moramo naučiti primiti izobilje milosti”.

Na službi se molilo za krštenje Duhom Svetim i za oslobođenje od negativne prošlosti.

Osim na javnim službama, pastor Brian i brat Joel služili su 31. ožujka i 1. travnja u školi za službenike u Zagrebu. Podijelili su svoja iskustva i savjete iz dugogodišnje službe Gospodinu.

Zahvalni smo Gospodinu na svemu što je udijelio kroz njih za vrijeme njihova služenja u Hrvatskoj.

 

Autori: M.B., Ana Jelčić i Jelica Stanković

Fotografije: K.C.

PODIJELI ČLANAK