DETALJI NOVOSTI

21.05.2023.

Izvještaj iz Biblijske škole Restoration 2023.

U veljači 2020. godine započeta je Biblijska škola Restoration College International u Zagrebu. Osnivači ovog internacionalnog koledža su dr. John i Rebecca Polis iz SAD-a. Restoration College International akreditiran je biblijski koledž koji djeluje u nekoliko američkih država, te u Bugarskoj, Keniji, Liberiji, Južnoafričkoj Republici i Hrvatskoj.

U tri i pol mjeseca predavanja polaznici ove Biblijske škole slušaju i polažu 18 predmeta biblijske tematike, odličnih za njihovu duhovnu izgradnju i poznavanje Biblije. To su: Vjera, Pravednost, Duh, duša i tijelo, Slavljenje, Molitva, Iscjeljenje, Pregled Starog i Novog zavjeta, Biblijske doktrine, Duh Sveti i Njegovi darovi, Evangelizacija, Krvni savez, Brak i obitelj, Autoritet vjernika, Biblijsko upravljanje, Duhovno ratovanje, Povijest Crkve i Svjetske religije. Učitelji su iskusni Božji službenici iz SAD-a i domaći. Za svaki predmet postoji i obavezna literatura koja upotpunjuje predavanja.

Uslijed zatvaranja zbog pandemije korona virusa, predavanja, koja su tada pohađala 24 polaznika, bila su zaustavljena koncem ožujka 2020. g..
U veljači 2023. Biblijska škola je započeta otpočetka s osmero novih studenata, a onima iz 2020. g. omogućeno je slušanje i polaganje razlike predmeta. Biblijska škola odvijala se svakim radnim danom po tri sata. Započinjala je slavljenjem i molitvom, nakon čega su slijedila predavanja uživo ili preko video snimke. Zajedništvo među braćom i sestrama također se razvijalo.

Koncem svibnja Biblijsku školu uspješno je završilo 17 studenata, od kojih je petero svih 18 predmeta položilo s odličnom ocjenom. Svečano uručenje diploma bilo je na nedjeljnoj službi 21.5.2023. u crkvi Riječ Života u Zagrebu.

Vjerujemo da Bog želi opremiti svoj narod poznavanjem Njegove Riječi, kako bismo donijeli puno roda za Njegovo Kraljevstvo u našoj zemlji i šire.

 

Izvijestila: Željka Rupčić

Fotografije: Dejvid Nukić i K.C.

PODIJELI ČLANAK