DETALJI NOVOSTI

04.06.2023.

Izvještaj o služenju Benjamina Deitricka i Roberta Hotchkina u Hrvatskoj

U Hrvatskoj su od 31. svibnja do 4. lipnja boravili i služili Božji službenici iz SAD-a Benjamin Deitrick i Robert Hotchkin.

Benjamin Deitrick Hrvatsku posjećuje već godinama. Služio je u raznim gradovima, najčešće u Puli i na kampovima za mlade. Osnivatelj je službe Ignite Ministries International. Proputovao je brojne zemlje propovijedajući Božju Riječ. Njegova je želja vidjeti Božji narod zapaljen vatrom probuđenja. U Hrvatskoj je ovaj puta propovijedao u Zagrebu 31. svibnja, te u Puli 2. lipnja. Poruka koju je podijelio u Zagrebu, “Stajati čvrsto dok se trese”, bila je vrlo ohrabrujuća i govorila u živote vjernika. “Ako se sve trese oko nas, Bog ima strategiju da stojimo čvrsto. U ovo vrijeme trebamo tražiti Gospodina vremena obnove i osvježenja usred raznih potresanja. Trebamo svježi pokret Duha Svetoga u našim životima, u našim obiteljima, gradovima i zemlji”, rekao je na službi.

U petak 2. lipnja u Domu branitelja u Puli održana je vrlo pomazana služba s evangelizacijskom porukom, nakon koje su oba službenika molila za iscjeljenja ljudi.

Robert Hotchkin među ostalim je osnivatelj službe za muškarce Men on the Frontlines. Autor je brojnih knjiga. Ovaj iskusan službenik je nositelj probuđenja. U subotu 3. lipnja služio je u crkvi “Riječ Života” u Varaždinu. Govorio je o važnosti molitve u jezicima i molitve za ljude u svakodnevnim situacijama, podijelio svoje osobno iskustvo o 20 godina u službi, kao i nekoliko svjedočanstava o iscjeljenjima. Na kraju službe osobno je molio za ljude i prorokovao im. Poruka koju je podijelio na nedjeljnoj službi 4. lipnja u Zagrebu, “Čudesna Božja dobrota”, bila je izuzetno ohrabrujuća, potkrijepljena osobnim svjedočanstvima govorila je ravno u srca vjernika. Na kraju službe bilo je služenje iscjeljenja prisutnima kroz riječ znanja.

Ova dvojica Božjih službenika donijela su blagoslov, Božju poruku i osvježenje u duhu.

 

Izvijestila: Željka Rupčić

Fotografije: A.G.

PODIJELI ČLANAK