DETALJI NOVOSTI

28.05.2022.

Izvještaj s 11. MZK sastanka u Zagrebu

Prošlo je već godinu dana otkad se u Zagrebu jednom mjesečno održavaju sastanci Muškarci za Krista. Tako je i u petak 27.05.2022. održan jedanaesti MZK sastanak za braću. Nakon kraćeg slavljenja brat Robert Starčić ispričao je dio svoga svjedočanstva te prisutne uveo u u temu: Dvije važne stvari kada slijediš Isusa.

Osnova naše vjere je da je Bog svemoguć, zato treba vjerovati Bogu za nadnaravne stvari, nadnaravnu intervenciju. Uz poruku da treba vjerovati Bogu do kraja, do zadnje kapi krvi, brat Robert dao je primjer evangelizatora Bengta Wedemalma, kao Isusovog učenika koji je ispunio svoju svrhu na Zemlji.

Druga važna stvar je da svoje obraćenje trebamo svjedočiti svojim životom. Ako je netko besposlen i besplodan, kršćanstvo postaje dosadno. U životu se treba truditi do kraja, ako treba i vuči svoje tijelo kao roba, kao što je to radio apostol Pavao. Stoga odluči biti čestit, marljiv i odlučan!

Poslije uvodnog izlaganja braća se obično podijele u manje grupe gdje raspravljaju o temi. Ovoga puta formirali su jednu veliku grupu, gdje je ipak svatko mogao izraziti svoje mišljenje. Razgovaralo se o tome koliko smo revni, gdje su problemi, kako ih savladati, te posebno dobre stvari koje smo doživjeli živeći u revnosti za Boga.

Najavljen je novi kamp MZK-a koji će se održati 11.06.2022. u Bijelniku.

 

Izvijestio: Damir Fuchs

PODIJELI ČLANAK