DETALJI NOVOSTI

06.02.2024.

Izvještaj s Dodira s neba

Na sastancima pod nazivom „Dodir s neba“ od 8. do 10. ožujka u Zagrebu služio je Christopher Alam iz SAD-a, porijeklom iz Bangladeša. Primio je Krista 1975. i počeo propovijedati Evanđelje u ranoj mladosti. Zbog svoje vjere u Krista iskusio je mnoga progonstva. Poruku Radosne vijesti propovijedao je u 75 zemalja, te su kao plod njegove službe započete brojne crkve u Aziji, Africi i Istočnoj Europi. Njegova služba Dynamis World Ministries održava velike evangelizacijske skupove.

Sastanci „Dodir s neba“ održani su u Hotelu Antunović i crkvi Riječ Života. Na njima je Christopher Alam propovijedao Evanđelje te podijelio svoja svjedočanstva. Na kraju svakog sastanka pozivalo se ljude na spasenje, da prime Krista, a nakon toga molilo za one koji su bolesni.

Na prvom sastanku Alam je s prisutnima podijelio dirljivu priču o tome kako ga je Isus spasio i pozvao da propovijeda Evanđelje. Evanđelje propovijeda zato jer je Isus jedini put ka Bogu i On je rekao da idemo po svem svijetu i propovijedamo Evanđelje svakom stvorenju. Kaže da propovijeda Evanđelje i zbog onoga što je Isus učinio za njega.

Alam je rođen u Bangladešu, u strogoj muslimanskoj obitelji, otac mu je bio general, a majka članica parlamenta. Do svoje trinaeste godine skoro svaki dan je primao batine zbog čega je odlučio pobjeći od kuće. U novinama je pročitao da zračne snage uzimaju dječake na školovanje, dao je zamolbu i primili su ga. Postao je kadet u vojsci. Mislio je da će ako pobjegne od obitelji biti sretan, no nije bio jer ga je duh odbačenosti i gorčine nastavio maltretirati.

S petnaest godina htio je počiniti samoubojstvo, ali se bojao jer islam uči da samoubojica ide u pakao. Sa sedamnaest godina otišao je u rat s namjerom da pogine, jer je vjerovao da će mu tada grijesi biti oprošteni i da će završiti u raju. Oko njega su umirali i obitelji su ih oplakivale, a on koji nije imao nikoga, nije umro. Nije mogao shvatiti tu „nepravdu“ i tada je od predanog muslimana postao agnostik. U vojsci je postao časnik.

Kada je imao dvadeset i jednu godinu, dok je hodao cestom, ugledao je čovjeka na drugoj strani ulice, bijelca, kako daje letke ljudima. Taj čovjek počeo mu je govoriti o Isusu. Bio je to prvi puta da mu je netko nešto rekao o Isusu. Zatvorio je oči i predao je Isusu svoj život. Osjetio je da je breme koje je nosio cijeli život odjednom nestalo. Nakon toga počeo je ljudima na ulici govoriti o Isusu i zbog toga su ga na godinu dana strpali u zatvor.

Kad je izašao iz zatvora, htio je biti kršten u vodi kako bi mogao sudjelovati u Gospodnjoj večeri zajedno s ostalim vjernicima. Pastor crkve u kojoj je bio odbio je to učiniti. Iz tadašnjeg iskustva u toj zemlji obrazložio je da kada musliman odluči slijediti Isusa bit će progonjen, međutim kada primi krštenje muslimani to gledaju kao zadnju instancu gdje se lomi veza s islamom te su, kad se to dogodi, spremni ubiti i tu osobu i pastora koji ga je krstio te spaliti crkvu i domove kršćana.

No Alam je sreo američkog misionara Jima Turnera i on ga je krstio. Nekoliko tjedana kasnije došao je u veliku opasnost, tražili su ga policija i vojska. Alam je tada pobjegao iz Pakistana u Švedsku gdje je dobio politički azil. Poslije nekoliko mjeseci bio je u Biblijskoj školi i dobio je pismo od starijeg misionara koji mu je napisao da je Jim Turner ubijen. „Misionar, mlad čovjek sa suprugom i troje djece je odabrao praktički da umre da bi arapsko dijete moglo primiti Gospodnju večeru.“ Taj „dug“ prema Jimu Turneru drugi je razlog zašto propovijeda Evanđelje. Alam sada već gotovo pedeset godina hoda s Isusom i naviješta Evanđelje. Treći razlog zašto naviješta Evanđelje je taj što vidi što Isus čini za druge, a toga je jako puno.

Drugi dan održana su dva sastanka. Na prvom je propovijedao pastor Damir Šićko Alić kako bi pripremio ljude za molitvu iscjeljenja. Rekao je da đavao tlači ljude bolešću, a Isus ozdravlja bolesne. Dobri darovi dolaze od Boga, međutim ljudi krive Boga za loše stvari jer ga ne poznaju. Rekao je da se te stvari moraju promijeniti, jer dokle god netko misli da mu je bolest i druge loše stvari dao Bog, ne može s vjerom moliti da ih Bog makne. Bog se očituje u našem životu i kroz ozdravljenje, daje nam zdravlje. Kad vjeruješ Bogu u srcu i govoriš ustima, možeš promijeniti mnoge stvari u svom životu. Ako vjeruješ u skladu s Riječju Božjom i govoriš ono što Bog kaže, možeš promijeniti negativne stvari.

Na drugom sastanku Alam je s prisutnima podijelio poruku o Kristovoj žrtvi na križu zbog koje imamo otkupljenje i oproštenje te možemo živjeti slobodno od grijeha, prokletstva i bolesti.

Treći dan sastanak je održan u crkvi Riječ Života. Alam je istaknuo da vjeru trebamo graditi na Božjoj Riječi – ispovijedati u svoj život ono što kaže Božja Riječ. Biblija kaže da su smrt i život u vlasti jezika te je zbog toga važno da naučimo govoriti u skladu s Riječju Božjom.

Komplet propovijedi sa seminara „Dodir s neba“ možete naručiti ovdje.

 

Izvijestila: M.B.

Fotografije: A.G., K.C.

PODIJELI ČLANAK