DETALJI NOVOSTI

22.05.2022.

Izvještaj s drugog MZK-a u Varaždinu

U petak, 20. svibnja u Varaždinu je održan drugi sastanak Muškarci Za Krista (MZK) po uzoru na zagrebački MZK. Ovi se sastanci održavaju jedanput mjesečno, a namijenjeni su punoljetnoj braći u Kristu iz Varaždina i Međimurja, te svakome tko poželi doći na sastanak. Tako su osim domaćih došla i neka braća iz Zagreba, jedan je brat došao iz Istre, dok je jedan stigao na sastanak direktno s puta iz Njemačke!

Nakon kratkog slavljenja, brat Ivica Švogor predstavio je pripremljenu temu – bratoljublje. Objasnio je neke pojmove kao što su: brat (kako se postaje bratom), bratstvo (što je to bratstvo), prijatelj (je li Facebook prijatelj stvarno prijatelj) te zajedništvo. Bavio se i ključnim temama: kako živjeti bratstvo, iskazivanje bratoljublja, a vidjeli smo i biblijski odgovor na veliko pitanje – zašto sve to.

Poslije uvodnog izlaganja podijelili smo se u grupe gdje smo se bolje upoznali i pokušali dati odgovore na pitanja: tko su braća, koje su prepreke bratoljublju, što dobivam/gubim bratoljubljem, što nam je činiti (da rastemo u plodovima, bliskosti, praštanju…). Na kraju je uslijedilo izlaganje svake grupe.

Posebnu radost donijele su naručene pizze, sokovi, keksi te domaći kolači i pereci napravljeni baš za ovu prigodu. Kao zaključak možemo reći da brata ne možemo birati, no bratoljublje je odluka. Bez obzira imao li ili ne imao brata po tijelu, brat u Kristu tvoja je nova obitelj!

 

Autor: Damir Fuchs

Fotografije: Damir Fuchs i Elvis Jakobović

PODIJELI ČLANAK