DETALJI NOVOSTI

19.09.2022.

Izvještaj s Godišnje konferencije 2022.

U Kršćanskom centru “Riječ Života” u Zagrebu od 15. do 18. rujna održala se godišnja konferencija. Govornici su bili Greg Howse, Anthony Earl i Damir Šićko Alić. Tema ovogodišnje konferencije bila je resetiranje.

Propovjednici su se međusobno nadopunjavali i iznosili različite aspekte važnosti resetiranja. Ne možemo ostati isti, trebamo čeznuti za putevima i mislima našeg Nebeskog Oca. Ovo je vrijeme pokajanja, promjene našeg načina razmišljanja. Također, ovo je vrijeme osvježenja, vremena ponovnog iskapanja starih izvora probuđenja. Trebamo prihvatiti promjene, Duh Božji želi nas odvesti dublje u Bogu, a to znači da ćemo biti manje zadovoljni s nivoom na kojem se sada nalazimo. U nas mora doći jedno „sveto nezadovoljstvo“, jer ono nas pokreće. Prioritet je odnos s Ocem – trebamo upoznati Oca i Njegove puteve. Podlaganje volji Očevoj kritično je za proces rasta. Što god da je bolesno u tvom životu, Bog želi iscijeliti. Trebamo resetirati i svoj um te se ispružiti prema pozivu koji je Bog postavio za svakoga od nas u Kristu Isusu.

Na konferenciji su se čula i proroštva za crkvu i pojedince.

U subotu, 17. rujna apostol Greg Howse dobio je čestitku za 40 godina vjernog služenja Gospodinu te 28 godina otkada je prvi put došao služiti u Hrvatsku, prijateljstva s našim apostolom Damirom Šićkom Alićem i propovijedanja u Kršćanskom centru “Riječ Života”.

“Godine 1994. apostol Greg prvi je puta došao u Hrvatsku. U ovih 28 godina vidjeli smo ponovno i ponovno njegovu ljubav za Boga, za ljude i narod Božji, za djelo Božje, njegovu vjernost i njegovu podršku cijelo vrijeme. I vidjeli smo veliki, veliki primjer Božjeg službenika i zato smo jako, jako zahvalni”, istaknuo je apostol Alić. Apostolu Howseu darovao je kolaž fotografija Kršćanskog centra “Riječ Života”, da ga, kako je rekao, podsjeti “što nam je pomogao sagraditi”. Apostol Alić zahvalio je Bogu za apostola Howsea, njegovu obitelj i crkvu u Chicagu koju vodi.

Zadnja služba konferencije, u nedjelju, 18. rujna, prenošena je na Hrvatskoj radio televiziji (HRT), propovijedao je apostol Damir Šićko Alić, pa se poruka Evanđelja mogla čuti diljem zemlje.

 

Autorica: M.B.

Fotografirala: Jelena Oršolić

PODIJELI ČLANAK