DETALJI NOVOSTI

04.06.2023.

Izvještaj s Gospel koncerta na Bundeku

U organizaciji Kršćanskog centra „Riječ Života“ u subotu, 3. lipnja održan je Gospel koncert na zagrebačkom jezeru Bundeku, na pozornici na vodi. Uz koncert, održan je i dječji program s raznovrsnim zanimljivim sadržajima – pričala se priča o Zakeju i o izgubljenoj ovčici. Bilo je tu i igre, kreativnih radionica i face paintinga, što je izazvalo zanimanje roditelja s djecom.

Na pozornici je nastupio tim za slavljenje „Riječ Života“, dječji zbor “Božji biseri” i tinejdžeri koji su osim glazbenog nastupa izveli i dramatičnu predstavu „Everything“ u kojoj je prikazano stvaranje čovjeka, pad u grijeh i suočavanje s posljedicama grijeha te Isusovo otkupljenje zbog kojeg čovjek ima pravo na novi početak.

Brat Dejvid podijelio je svoje svjedočanstvo. Dejvid je odrastao u obitelji sa samohranom majkom i starijim bratom. Kad je imao tri godine, otac mu je poginuo. U nekom trenutku života došlo je do obiteljske svađe i njegov brat za kojeg je bio posebno vezan, napustio je Dejvida i njegovu majku te prestao s njima komunicirati. Dejvid je osjećao prazninu i nesigurnost, bio je nesretan i nedostajao mu je bliski odnos s bratom pa je počeo tražiti ispunjenje u površnim odnosima s ljudima, sa curama, u izlascima, opijanju… Čak je to došlo do te mjere da je u jednom trenutku počeo kockati i skoro svaki dan provodio sate u casinu, trošeći svoj zadnji novac. Iako je bio svjestan da to nije dobro, u svojoj snazi nije mogao prestati. Bio je bez nade. Jedan dan kad je izlazio iz casina, umoran od svega, zavapio je Bogu i rekao: „Bože, ako postojiš, pomozi, ja u svojoj snazi više ne mogu“. Krenuo je prema doma, ušao u tramvaj i na jednom praznom mjestu našao knjigu s naslovom „Put Kristu“. Uzeo je knjigu i počeo je čitati. Sjeća se da su ga te stvari koje su bile zapisane počele mijenjati iznutra, počeo je osjećati nadnaravni mir. Otprilike tjedan dana kasnije došlo mu je pismo od brata s kojim nije komunicirao tri godine. U pismu je naveo da je susreo Isusa, da mu je Isus promijenio život, da mu je žao što nisu kontaktirali, te da je molio za njega i majku za njihovo spasenje, da upoznaju Isusa i Njegovu ljubav i da im Isus promijeni živote. Dejvid kaže da je u tom trenutku zaplakao poput malog djeteta jer to je bio odgovor na njegovu molitvu. Ponovno je uspostavio kontakt s bratom, koji mu je svjedočio o Isusu. Tijekom jedne duhovne obnove iskusio je Božju ljubav koja je promijenila njegov život. „Mogu vam reći da u tih dvanaest godina koliko hodam s Isusom, ja to ne bih mijenjao i ne bih dao za ništa. Moj život je ispunjen, ja sam sretan, zadovoljan. Upoznao sam svoju dragu suprugu u crkvi, mi smo se vjenčali i imamo troje prekrasne dječice – dva sina i curicu. Nema ljepšeg života od onoga s Isusom gdje možeš svaki dan tražiti i slaviti Njega, moliti i vapiti i biti svjetlo svijetu i sol zemlji, svjedočiti o Njegovoj ljubavi“, istaknuo je Dejvid. Sve ljude koji se nalaze u sličnoj situaciji u kojoj se on nalazio ohrabrio je da iskrenim srcem zavape i zazovu Isusa jer Bog za svakog čovjeka ima plan.

I brat Robert pozvao je okupljene ljude da otvore svoje srce, da budu oni koji Boga traže jer ako Ga traže čitavim srcem, naći će Ga. Bog je zainteresiran za život svakog čovjeka. Isus je prije dvije tisuće godina došao na ovaj svijet i rekao: „Ja sam Put, Istina i Život i nitko neće doći k Ocu osim po Meni“. Biblija kaže da je Isus uzeo naše grijehe na sebe, podnio kaznu, platio cijenu, svojim ranama pribavio ozdravljenje. Isus je u svojoj službi kud god je išao, uvijek imao naglasak na tome da pomogne ljudima – onima koji su bili tužni, bolesni, siromašni…

U Ivanu 3:16 piše da je Bog toliko ljubio svijet da je dao svog jedinorođenog Sina, da tko god uzvjeruje u Njega ne propadne, već da ima život vječni. Gospel koncert na Bundeku bila je prilika da ljudi uz druženje u prirodi, čuju Radosnu vijest koja mijenja živote.

 

Izvijestila: M.B.

Fotografija: A.G.

PODIJELI ČLANAK