DETALJI NOVOSTI

01.03.2023.

Izvještaj s internacionalnog kršćanskog malonogometnog turnira u Zaboku

Krajem veljače u Zaboku se odigrao internacionalni kršćanski malonogometni turnir pod pokroviteljstvom organizatora Ambassadors Football Croatia.

Braća diljem Europe odazvala su se pozivu i došla sudjelovati na turniru. Bilo je nogometnih timova iz Nizozemske, Španjolske, Češke, Albanije te domaćih timova sastavljenih iz lokalnih zajednica. Naša je crkva također primila poziv sudjelovati na turniru pa su se braća, što starija što mlađa, okupila i zaputila u Zabok.

Naša je ekipa uglavnom igrala tvrde utakmice s malo golova no ipak su momci pokazali kolektivnu (i individualnu) kvalitetu te zauzeli prvo mjesto u skupini. Nakon igranja po skupinama nastavio se eliminacijski dio turnira s četiri ekipe koje su pokazale najveću spremnost da dođu do finala. Polufinalna utakmica naše momčadi završila je rezultatom 2:2, pa su se ekipe morale ogledati u penalima, gdje su dečki hladne glave i preciznim raspucavanjem odnijeli pobjedu.

U finalu su dočekali dobro uigranu ekipu iz Španjolske koja je igrala pametan taktički nogomet. Braća iz Španjolske bila su objektivno bolja na terenu, no pobjedu nisu odnijeli bez teške borbe i malo sreće kada je u petercu došlo do gužve za vrijeme izvođenja kornera te je lopta neopaženo prošla pored našeg golmana u mrežu.

Premda razočarani što nisu osvojili prvo mjesto, naši su momci radosno i s osmijehom na licima izašli pred pokrovitelje turnira te preuzeli trofej za drugo mjesto. Umorni i zadovoljni otišli su zajedno proslaviti svoje postignuće. Braća se zahvaljuju svima onima koji su ih došli bodriti na putu do finala.

PODIJELI ČLANAK