DETALJI NOVOSTI

30.08.2021.

Izvještaj s kampa za mlade “Svježi dah”

Kamp za mlade “Svježi dah” održao se od 19. do 25. kolovoza. Svježi je dah zapuhao prema Puli i sa sobom doveo mlade iz svih dijelova Hrvatske.

Na kampu su se odvijale raznovrsne aktivnosti – poučne radionice, kupanje, igranje košarke i odbojke, veselo druženje. Svaki je dan bio zapečaćen snažnim slavljenjem i Riječju kojom je Bog doticao srca mladih. Služili su pastori Petar i Kristina Fabijanić, Benjamin Deitrick i prorok Steve Hansen te ostali voditelji. Govorili su o praktičnom kršćanstvu, koje je temeljni i neizostavni put prema zrelosti. Riječ je bila jednostavna, istinita i sve je kampere duboko dotaknula.

Ovaj će kamp zasigurno biti zapamćen po najradosnijem krštenju, 22. kolovoza, dvadeset i dvoje mladih ljudi, koji su svoj život predali Isusu i odlučili ga snažnije slijediti.

Kamp je započeo ručkom uz pržene krumpiriće kao prilog na oduševljenje svih kampera. Oduševljenje je padalo svakim danom, jer su krumpirići postali neizostavan prilog narednih ručkova.

Svaki je dan bio obilježen jednom bojom koja je predstavljala radionicu tog dana. Na radionici se dobivao vuneni konac te boje i stih koji se trebao zapamtiti. Crvenog dana kamperi su, podijeljeni u manje grupe, učili o emocionalnoj stabilnosti i cjelovitosti, točnije o svakidašnjim frustracijama i načinima na koje se mogu nositi s njima. Zelenog su dana grupe učile kako prepoznati Božji glas i oduprijeti se ostalim glasovima, uz dinamičnu igru koja je poslužila kao odličan primjer. Žutog dana pastorica Branka Menalo pričala je o životnim borbama duha, duše i tijela, a kao primjer poslužila je nedavna iscrpljujuća radna akcija branja aronije kod obitelji Peršić. Plavog su dana grupe učile o razlici između znanja o osobi i poznavanja osobe, te važnosti osobnog odnosa s Bogom. Bijelog je dana naglasak bio na čistoći predbračnih ljubavnih odnosa. Kamperi su u srcima pohranili ono što su naučili na radionicama, a kao podsjetnik služi im narukvica ispletena od vunenih konaca različitih boja.

Vrlo je snažno bilo učenje pastora Pere o držanju čistoće na području spolnosti i borbama s kojima se mladi nose. Tu su bili i dušobrižnički razgovori na kojima je uvijek bila gužva, adrenalinski park u kojem se, nakon učenja o balansiranju emocija, učilo balansirati i tijelo, te flash mob, ples mladih u Puli uz dijeljenje evangelizacijskih traktata.

Može se reći da su ljetni kampovi za mlade iz godine u godinu sve bolji, a ovaj je kamp nadmašio sva očekivanja. Svježi je dah zapuhao iz Pule i svojim kućama vratio mlade, ali i voditelje, ohrabrene, ispunjene i spremne da zasvijetle među svojim vršnjacima.

 

Svjedočanstva s kampa:

Dora: Došla sam na kamp s očekivanjima da će Bog raditi i stvarno je radio. Otkad sam došla doma s kampa, radosnija sam i vjerujem da je Bog stvarno radio u mom životu. Nešto se dogodi kada zazoveš ime Isus. 🙌🏼

Robi: Na kamp u Puli otišao sam s velikim očekivanjima i nekim pitanjima. Naizgled se za vrijeme kampa i po povratku kući nisu skroz ispunila ta očekivanja i nisam dobio odgovore na sva pitanja, iako su vrijeme na kampu, zajedništvo i riječ koju su imali pastori i voditelji bili iznad mojih očekivanja. Zahvaljujući Bogu, sve je leglo na svoje mjesto. Poslije nekoliko dana Duh Sveti mi je potvrdio neke stvari za koje sam se dvoumio jesu li ispravne. Sad sam siguran da nisu i ta spoznaja mi je donijela zadovoljstvo u srcu i zbog toga sam radostan u Gospodinu i sve me to čini snažnim, što prije kampa i nisam toliko bio. Tako da, slava Bogu zbog kampa u Puli i zbog osoba koje su služile. Sada definitivno mogu reći da sam se Gospodinu približio još više i učim od Njega biti sluga, tako da sam ohrabren više se davati gdje mogu Njemu na slavu, to me baš raduje.

Stjepan: Od kampa u Puli sam imao velika očekivanja zato što od Boga trebamo očekivati velike stvari. Došao sam podijeljenog srca i s puno razbacanih misli u glavi te s pitanjem kako pravilno slijediti Isusa. Dobio sam odgovor na to pitanje, čak i odgovor što Bog želi za moj život. Ujedinio je moje srce, neke misli skroz izbacio, a neke ispravio, zatvorio vrata zloga koja su djelomično bila otvorena u mom životu. Shvatio sam pravo značenje zajedništva i koliko su mi braća i sestre bitni za pravilan odnos s Isusom, te da nisam “super duhovni rambo” koji sve može sam. Približio sam se Bogu i sad želim nastaviti u dobrim navikama i u još većoj vatri. 🙌🙌🔥

Nataša (mama): Moj sin do sada nije bio dotaknut kao na kampu. Doživio je oslobođenja od onoga što ga je dugo mučilo i što je držao u sebi. Došao je s više samopouzdanja i radosti. Napokon je otvorio srce Bogu i Bog je počeo raditi na njemu. To je ono što sam dugo molila.

Matej: Kada je prorok Steve prorokovao, sjedio sam na stolici i na par sekundi sam se zatresao. Osjećam se slobodnije, primio sam dublji mir i vidim stvari na novi način.

Josip: Bilo mi je super, dobio sam novu glad za Boga i da činim ispravne stvari, baš imam osjećaj kao da sam dobio svježi dah. Također sam kroz razgovor s nekim voditeljima naučio nešto novo.

Marija (voditelj, mama): Odlučila sam na kampu raditi za Boga, a On je jedva dočekao da može raditi za mene, u meni i kroz mene. Nikad nisam donijela bolju odluku i nikad nisam imala boljeg poslodavca.

Ema: Kamp je stvarno bio prekretnica u mom životu. Bog me silno dotaknuo, oslobodio od grijeha koji je bio prisutan u mom životu i iscijelio mi srce. Stvarno je stavio novi život u mene. Otišla sam s kampa kao nova osoba i s radošću i mirom. I dalje idem sa svime time što sam na kampu primila od Boga i sa svojim Bogom.

PODIJELI ČLANAK