DETALJI NOVOSTI

19.08.2022.

Izvještaj s kampa za djecu “Od pašnjaka do palače”

U Kampu Riječ Života u Bijelniku na Banovini od 22. do 26. kolovoza održao se kamp za djecu „Od pašnjaka do palače“. Kampu je prisustvovalo 24 djece od 1. do 6. razreda osnovne škole.

Djeca su provela vrlo ispunjeno vrijeme na kampu. Dan su započinjali molitvom i svaki su dan dobivali stih iz Biblije za zalijepiti u svoju bilježnicu. Pisali su kako oni doživljaju taj stih.

Prije doručka uslijedila je tjelovježba, jer što bi ih razbudilo bolje od razgibavanja na svježem zraku!

Djevojčice i dječaci bili su u odvojenim sobama. Svaka soba imala je svoje voditelje koji su bili zaduženi paziti na sigurnost djece i voditi ih kroz cjelodnevne aktivnosti. Djeca su sudjelovala u posluživanju doručka, ručka i večere. Pospremala su svoje sobe i natjecala se u njihovoj urednosti, koja se svakodnevno ocjenjivala po vrlo strogim kriterijima.

Inspiracija za ovaj kamp bio je David koji je od pastira postao kralj. Odatle i nazivi timova: pastirice, kraljevi, glazbenici i ratnici natjecali su se kroz pripremljene igre. Svaki tim izradio je svoju zastavu i uglazbio svoju himnu. Učili su da u svemu trebaju dati sve od sebe i radovati se tuđoj pobjedi.

Svaki su se dan održavale praktične radionice. Rušili su Golijata, obojali medvjeda u prirodnoj veličini. Vidjeli su kako izgleda sklonište i naučili da je Bog naše sklonište. Naučili su da ne smeta ako si najmanji ako vjerno i dobro obavljaš svoj zadatak. Učili su biblijske stihove i za to također dobivali bodove.

Dan se završavao slavljenjem. Neki su izjavili da su osjetili mir, toplinu oko srca. Imali su priliku prebivati u Božjoj prisutnosti i bilo ih je lijepo gledati kako Mu otvaraju svoja srca.

Ne radi se o klasičnom dječjem kampu. Još dok su tekle pripreme, voditelji su molili za djecu. Znamo da je Bog jako zainteresiran za to da svako dijete ostvari svoj poziv koji Bog ima za njega. Voditelji su svako jutro molili za svako dijete i cijeli dan predavali Bogu u ruke. Dio vremena bio je kišan, no to učesnicima kampa nije teško palo.

Puno toga bi se još moglo reći, ali najvažnije je da je Bog bio centar svega i da je na kampu na djelu bila ljubav i radost među djecom i voditeljima.

 

Autorica: Jasna Vidaković

PODIJELI ČLANAK