DETALJI NOVOSTI

01.04.2022.

Izvještaj s posjeta ukrajinskim izbjeglicama u Vrbovcu

Savez crkava Riječ Života aktivno se od početka rata u Ukrajini uključio u molitvi protiv rata i njegovih posljedica. Organizirana je lančana molitva te svakog dana u tjednu jedna ili nekoliko crkava Saveza zastupa Ukrajinu i Europu u molitvi.

Također smo se ispružili i u pomoći ukrajinskim izbjeglicama koji svakodnevno pristižu u Hrvatsku. Do današnjeg dana ušlo ih je preko jedanaest tisuća.

U Vrbovcu se nalazi jedan od objekata za kolektivni smještaj ukrajinskih izbjeglica, u kojem je trenutno smješteno preko sto osoba, mahom žena i djece.

Preko odlično organiziranog Crvenog križa Vrbovec došli smo u kontakt s ukrajinskim izbjeglicama, te im u dva navrata odnijeli razne potrepštine, koje su donirali vjernici crkava Riječ Života iz Zagreba i Križevaca. Našle su se tu školske torbe i pribor za djecu koja su već krenula u školu u Vrbovcu, romobili i tricikl za najmlađe, lopte, odjeća, tlakomjer, Ivanovo Evanđelje na ukrajinskom, slatkiši i drugo. Naši ukrajinski prijatelji vrlo su zahvalni na pomoći, kao i vrlo druželjubivi.

Proveli smo ugodno vrijeme u razgovoru s Ukrajinkama Viktorijom i Anastazijom, u čemu nam je poslužio nesavršeni ali praktičan Google prevoditelj. Planiramo ponovna druženja i u drugačijim oblicima.

Ispružamo se i prema drugim ukrajinskim izbjeglicama u Hrvatskoj, a poslali smo i pomoć u Ukrajinu.

Kao što piše u Ponovljenom zakonu 10:18,19, “Bog ljubi pridošlicu, daje mu hranu i odjeću. Ljubite i vi pridošlicu, jer ste i sami bili pridošlice!”

PODIJELI ČLANAK