DETALJI NOVOSTI

09.05.2022.

Izvještaj sa seminara “Silom Duha Svetoga”

U crkvi “Riječ Života” u Zagrebu i Osijeku od 6 do 8. svibnja ugostili smo švedskog propovjednika i misionara Carl-Gustaf Severina i njegovu suprugu Moniku, koji su zajedno održali seminar pod nazivom “Silom Duha Svetoga”.

U crkvi u Zagrebu Carl-Gustaf je podijelio vrlo snažne i ohrabrujuće poruke koje su nas podsjetile na biblijske istine da je Isus s nama u životnim olujama, da Bog ima zadnju riječ u našim životima te koliko su važni “ljudi iza scene” – oni koji se nesebično daju i služe Gospodinu, a nisu na nekim vidljivim pozicijama. Monika Severin podijelila je s nama svoje svjedočanstvo kako je Bog kroz silu svoje Riječi promijenio njezin život i od povučene i strahom ispunjene osobe, pretvorio je u odvažnu osobu ispunjenu vjerom, radošću i mirom.

Tijekom cijelog seminara Božja blizina u slavljenju i obožavanju te u Riječi doticala je sve prisutne i kao pečat Duha Svetog ostavila trag na srcima ljudi.

U nedjelju, 8. svibnja Carl-Gustaf Severin propovijedao je i u crkvi Riječ Života u Osijeku. Na duhovit način prenio je životne priče koje pokazuju silu primijenjene Božje Riječi. Kroz njih je uputio prisutne da ne preziru skromne početke, jer Bog često velike stvari čini “malo po malo”.

Podsjetio nas je da nas Bog voli, suosjeća s nama, čuje naše molitve i potaknuo nas uživati u Bogu. Radost osječkih vjernika svojim su dolaskom umnožili pastori iz Zagreba, braća i sestre iz Ukrajine, Srbije, Virovitice, Slavonskoga Broda i osječke evanđeoske crkve.

Zahvalni smo Bogu za Njegove sluge, Njegovu živu Riječ i prisutnost Duha Svetoga kojima nas je blagoslovio. Ohrabreni idemo naprijed u nove pobjede!

 

 

Autorice: Paola Starčić i Jelena Ivarsson

Fotografije: K.C. i A.G.

PODIJELI ČLANAK