DETALJI NOVOSTI

23.05.2011.

Seminar u Osijeku – Izvještaj

Radosni smo što smo mogli prisustvovati odličnom seminaru u Osijeku i biti silno blagoslovljeni. Seminar je održan 23. i 24. svibnja, u ponedjeljak i utorak, a naši dragi gosti bili su apostol Damir Šićko Alić i njegova supruga Marija, apostol Barbara Yoder i pastor Petar Fabijanić. Za one koji nisu mogli doći, donosimo kratki pregled događanja.

Prvoga je dana u 17 sati propovjedao apostol Šićko. Tema je možda na prvi pogled neprivlačna, ali svakako veoma bitna: poniznost. U Jakovljevoj poslanici piše da se «Bog protivi oholima, a poniznima daje milost». U 19 je sati služila apostol Barbara Yoder i govorila o učenicima, stupovima Crkve koje odlikuje disciplina, snaga, stabilnost, ustrajnost, vjera, a kao biblijski primjer poslužio je Petar. Stupovi ostaju i kada se događaju promjene, a Gospodin želi da mi budemo takvi stupovi.

Pastor Petar Fabijanić propovjedao je idućega dana u 17 sati o Danielu u kojem se našao «duh izvanredan» (Dn 5:12). Dakle, tema je propovjedi bila duh izvrsnosti. Svatko bi od nas trebao prepoznati osrednjost, biti samokritičan, marljiv, razmišljati šire i veće, tražiti mudrost, razboritost i razumijevanje, mentora, čeznuti za darovima, promatrati Isusa te težiti biti najbolji. Bog nas je pozvao probiti ograničenja! Barbara Yoder u 19 je sati govorila o zakonu sjetve i žetve: «Ne varajte se: Bog se ne da ismjehivati! Što tko sije, to će i žeti: tko sije u svoje tijelo, iz tijela će žeti propast, a tko sije u duh, iz duha će žeti život vječni.» (Gal 6: 7,8). Ohrabreni smo i potaknuti da sijemo sjeme, odnosno govorimo Riječ koja ima silu. Učenici, stupovi, imaju mandat da vladaju, trebaju sijati sjeme u društvo i vjerovati, a Gospodin će mijenjati naše situacije, obitelji, društvo i cijelo područje.

Bog se brine za svoj narod i uvijek daje pravu riječ u pravo vrijeme. Zaista smo ohrabreni i osvježeni. Također nam je dan izazov od Gospodina i poticaj da Ga još više tražimo i idemo iz pobjede u pobjedu!

PODIJELI ČLANAK