DETALJI NOVOSTI

06.12.2021.

Izvještaj sa seminara “U službi Njegova veličanstva”

U crkvi “Riječ Života” u Zagrebu od 3. do 5. prosinca održan je seminar pod nazivom “U službi Njegova veličanstva”. Govornici su bili švedski propovjednici Carl-Gustaf Severin i Tor Holmgren, te pastor Damir Šićko Alić.

Carl-Gustaf Severin švedski je misionar koji je propovijedao u 60 zemalja svijeta. Ponajviše je služio u Rusiji i drugim državama bivšeg Sovjetskog Saveza, gdje je započeo brojne crkve i svjedočio brojnim čudesima. Na seminaru je kroz svoje živopisne propovijedi između ostaloga govorio o tome kako jednostavna dječja molitva i vjera prima od Boga, o poslušnosti Bogu, te ispunjenju Božjeg plana za Crkvu. Svoje je ohrabrujuće propovijedi potkrijepio zanimljivim iskustvima iz osobnog života i službe, te iznio svjedočanstva obraćenja poznatog švedskog rapera i bivšeg pljačkaša banke. Carl-Gustaf Severin, kao i uvijek, propovijedao je na duhovit način, prenoseći tako vrlo važne biblijske poruke. Osim u Zagrebu, u nedjelju je služio i u crkvi “Riječ Života” u Osijeku.

Švedski propovjednik Tor Holmgren na seminaru je govorio o poziciji vjernika u Kristu, te u subotu imao vrlo snažnu poruku za osobe koje se suočavaju s teškim životnim izazovima, usmjerujući ih prema Bogu, koji ima rješenje. Tor Holmgren već dugi niz godina posjećuje Hrvatsku, gdje je u mnogo navrata propovijedao u crkvama “Riječ Života” širom Hrvatske. Uspješan je poslovni čovjek i putujući propovjednik evanđelja.

Pastor Damir Šićko Alić na seminaru je imao snažnu poruku predanja Gospodinu, uz proročku riječ.

U sklopu seminara održalo se sjećanje na Bengta Wedemalma, zajedničkog prijatelja i suradnika u službi. O Bengtu Wedemalmu, koji je ove godine otišao Gospodinu, govorili su pastor Damir Šićko Alić i Tor Holmgren, ističući njegove plodove u službi, nepokolebljivost vjere, čistoću motiva, te njihovo dugogodišnje prijateljstvo. Prikazan je i isječak iz njegovih propovijedi održavanih u crkvi u Zagrebu. Seminar je, u spomen na njega, nosio naziv autobiografske knjige Bengta Wedemalma “U službi Njegova veličanstva”.

Osim prisutnih, seminar je putem YouTube kanala Riječ Života pratilo i mnogo ljudi iz Hrvatske i iz inozemstva. Svi su bili izuzetno ohrabreni ovim seminarom, te usmjereni prema Bogu.

 

Autorica: Željka Rupčić

Fotografije: Jelica Oršolić i Kristijan Cerin

PODIJELI ČLANAK