DETALJI NOVOSTI

27.06.2017.

Kamp probuđenja 2017. – Izvještaj

“Svi zajedno za Krista – kao jedan!” poruka je s kampa zajedništva i probuđenja koji se održao u u Bijelniku od 21. do 24. lipnja. Na kampu su dva brata i jedna sestra kršteni u vodi, a u pastorsku službu rukopoloženi su bračni parovi – Žarko i Ivana Jelić koji vode crkvu u Sisku te Darko i Blanka Glešić koji vode crkvu u Slavonskom Brodu, u romskom naselju.

Svako jutro u kampu započinjali smo molitvom u sedam sati. Službe su bile ujutro i navečer, a propovijedali su “domaći” pastori – Damir Šićko Alić (Zagreb), Petar Fabijanić (Pula), Neno Stanković (Dubrovnik), Slavko Tutić (Osijek) i Darko Janžek (Bjelovar).

Apostol Damir je prvog dana kampa, u srijedu navečer, pozvao crkvu na jedinstvo. Bog želi jedinstvo za svoju crkvu, voli jedinstvo, složno djelovanje svoje djece. Slava Božja dolazi tamo gdje je jedinstvo.

U četvrtak ujutro apostol Damir nastavio je propovijedati o izuzetnom značaju jedinstva crkve. Rekao je kako svaki vjernik ima pomazanje ali da postoji i zajedničko, korporativno pomazanje nad crkvom kroz koje Bog ostvaruje daleko više. Snaga i moć tog zajedničkog pomazanja razbija đavlove utvrde i to je razlog zbog kojeg đavao radi protiv zajedničkog pomazanja, odnosno protiv jedinstva crkve. Da bi se Krist otkrio u punini moramo biti jedinstveni. Bog je posebno prisutan kad smo svi kao jedan. Jedinstvo crkve je važno zbog slobodnog toka Božjeg djelovanja. Bog želi da ga svojim životom proslavimo, da se brinemo jedni o drugima i da zajedno gradimo tijelo Kristovo. Mi trebamo jedni druge, svatko ima nešto što mu je Bog dao i može blagosloviti drugoga. Svatko treba dati svoj udio jer jedino tako tijelo može rasti.
Pastor Slavko služio nam je u četvrtak navečer. Propovijed je nazvao “Spusti ručnu kočnicu – Pusti da te Bog pokrene!”. Spašavanje ljudi je najvažnije! Služba svakog vjernika je prenositi Radosnu Vijest. Bog računa na svakoga od nas. Bog te je izabrao, a Bog ne izabire gubitnike. Imamo poslaničku službu i službu pomirenja. Tvoje je da kažeš; “U Ime Krista- Pomiri se s Bogom”. Ne možeš doći iz Božje prisutnosti i ne imati suosjećanje za izgubljene, jer kad dolaziš Ocu čuješ otkucaje Njegova srca za izgubljene ljude.

U petak ujutro pastor Neno u propovijedi je rekao je da je Križ mjesto prelaska u Kraljevstvo Božje. Jedino po Križu možemo prijeći na drugu stranu. Za primiti stvari od Boga moramo doći u Njegovu prisutnost. Vjera uvijek ide ispred nas, poziva stvari ispred. Neke stvari u životu nemamo jer ne molimo. Trebamo donijeti i plod i rod, a da bi ga donijeli naš izvor mora biti u Kraljevstvu Božjem. Svakom od nas Gospodin je dao baštinu. Moramo potiskivati đavla i zaposjesti baštinu koju imamo u Kristu Isusu. Moramo se podići u molitvi vjere i u zastupničkoj molitvi jer kad se oslobodi molitveni duh postajemo narod koji osvaja.

U petak navečer bila je služba rukopoloženja u pastorsku službu Žarka i Ivane Jelić te Darka i Blanke Glešić. Nakon rukopoloženja propovijedao je pastor Petar. Kad je rana Crkva dobila apostolski mandat bila je spremna na osvajanje. Po putu je ta crkva ušla u opuštenost. Bog ponovno pohodi svoju crkvu i važno je prepoznati vrijeme pohođenja. Bog nikada ne radi isto probuđenje. U apostolskoj crkvi promjena je konstantna. Ako se ne prepustimo onome što Bog radi i ne odlučimo se za promjenu možemo postati prepreka probuđenju. Staro uvijek progoni novo. Važno je odrezati duševne veze sa stvarima koje smo imali i prestati se vraćati u prošlost. Okretanje unazad “tupi tvoj mač”. Zaboravi rikverc, trči naprijed svoju trku.

Prije kršenja u vodi, u subotu ujutro, propovijedao je pastor Darko. Rekao je da se Bog brine za svakog od nas. Duh Sveti rješava tvoj problem. Kako svakom pojedinačno tako i crkvi treba Duh Sveti da je utješi, a kad On tješi, tješi do kraja – s čudesima, znakovima – Duh Sveti donosi rješenje. Zato svoje pouzdanje stavi u Boga, jer jedino te On može kvalitetno utješiti. Kad stavimo fokus i očekivanja na Gospodina, crkva će biti utješena. Bog je Bog svakovrsne utjehe i želi utješiti svoj narod. On zna za tvoju nevolju, neriješenu situaciju. Bog tješi nas, da bi mi mogli tješiti druge. Ti počni tješiti druge, a Bog će se pokrenuti u tvojoj situaciji. Obilježeni smo pečatom Duha Svetoga. Đavo se boji i zato želi konzervirati naš pečat Duha Svetog da ga ne koristimo. Ohrabri se u Gospodinu, uzdaj se u Gospodina jer Duh Sveti nas tješi.

Na kampu je bio organiziran i rad s djecom. Pastori Petar i Kristina Fabijanić te pastorice Marica Tutić, Branka Menalo i Blanka Glešić služili su djeci svako jutro, a navečer su djeca zajedno s nama bila na službama.

U prekrasnoj prirodi i lijepom, sunčanom vremenu, djeca su uživala i u druženju i igranju. Čak su, uz pomoć pastora Žarka izgradili kućicu na drvetu. Kupali su se, igrali nogomet, igrali se sa psima, mačkama, magarcima…

I mi odrasli imali smo priliku za druženje s braćom i sestrama iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te za odmor i uživanje u prirodi i finoj hrani, pogotovo našoj janjetini i piletini s roštilja, koji su nam bili posluženi na svečanom ručku u subotu, nakon krštenja u vodi.

Zahvaljujemo svim pastorima, te svima koji su sudjelovali u pripremi i organizaciji kampa. Silno smo bili blagoslovljeni!

Zahvaljujemo se i sestrama koje su svako jutro rano ustajale i spremale nam doručak, a i tijekom dana radile u kuhinji i posluživale za stolovima.

 

Propovijedi s kampa u Bijelniku možete naručiti na 01 2911 942 ili info@okknjizara.com.

PODIJELI ČLANAK