DETALJI NOVOSTI

04.05.2015.

Kamp zajedništva i probuđenja – Izvještaj

Na Kampu u Bijelniku od 19. do 22. lipnja bili smo ohrabreni i potaknuti da snažno krenemo s Bogom u Njegovu volju za svakoga od nas.

Kamp je počeo u petak sa večeri slavljenja. Samo smo slavili i obožavali Boga. Iduće dane počinjali smo ranojutarnjim molitvama. Kroz propovijedi služili su nam apostol Damir Šićko Alić (Zagreb) i pastori Petar Fabijanić (Pula), Nenad Stanković (Dubrovnik), Slavko Tutić (Osijek) i Darko Janžek (Bjelovar).

U subotu ujutro apostol Damir Šićko Alić služio je na temu “Kakvo probuđenje želiš?”. Svi imamo mišljenje što se za vrijeme probuđenja treba događati, a što ne. Važno je razumijeti što je probuđenje. Probuđenje je uvijek susret Boga i čovjeka, a doživljaji tog susreta mogu biti različiti. Naš duh, duša i tijelo reagiraju na Božju prisutnost, ali fokus ne treba biti manifestacija nego je li osoba promijenjena.

Nakon službe otišli smo u Sisak jer je krštenje po prvi puta bilo u Kupi. Pred svima prisutnima je 29-ero ljudi priznalo da su odlučili živjeti za Isusa. Također, prvi puta, krštenje će biti zabilježeno u jednom dokumentarcu. Poslije smo druženje nastavili u Bijelniku i uživali u domaćoj janjetini i piletini s roštilja.

Navečer nam je služio pastor Petar Fabijanić na temu “Kako se pripremiti za probuđenje”. Probuđenje u našoj crkvi je već počelo, ali ono ima različite faze. Pastor Petar vjeruje da će Bog u ovo vrijeme probuditi vapaj u svome narodu – molitvene zastupnike. Važno je graditi iskreno i duboko zajedništo i imati ljude vjere oko sebe – “Ako želiš letjeti s orlovima, ne možeš kljucati s kokošima”. Ovaj svijet treba djela ljubavi, pažnje i Božju silu. Nije dovoljno samo znati Božju riječ, nego je živjeti.

Svi prisutni su dobili poklon – dvije knjige “Duh Sveti – upoznavanje”, John Bevere i Addison Bevere te “Ustrajni”, John Bevere.

U nedjelju ujuto služio nam je pastor Nenad Stanković na temu “Žetva”. Žetva je već počela i probuđenje je već krenulo. Uključimo se tako da stavimo svoje sposobnosti Bogu na raspolaganje. Važno je da budemo timski igrači i pratimo tijek Duha Svetoga. Također trebamo biti osjećajni prema ljudima i vidjeti potrebe drugih.

Popodne nam je služio pastor Slavko Tutić na temu “Poslušnost – vjera”. Podijelio je svoje svjedočanstvo kako je nastala crkva u Osijeku. Slavko i njegova supruga Marica u vjeri i poslušnosti Bogu su krenuli, ne gledajući na okolnosti. Govorio je kako nema vjere bez poslušnosti i nema poslušnosti bez vjere. Da možemo hodati u poslušnosti potrebno je poznavati Boga. Važno je vjerovati Bogu i kada sve ne razumijemo.

Nakon službe ostali smo spontano moliti i slaviti. Duh Sveti je izlio radost na mnoge prisutne, pa smo se smijali i uživali u Njegovoj prisutnosti. Došle su proročke riječi i molitve.

U ponedjeljak nam je služio pastor Darko Janžek na temu “Pokreni se za Boga”. Govorio je kako je u samom pozivu veliki blagoslov. Sada je na svakome od nas da posijemo svoj život kao sjeme. Bog od nas traži akciju i želi da napredujemo u spoznaji Njega i baštine koju nam daje. Moramo uložiti svoj život, biti na većem stupnju pripravnosti, jer “ako vojska nije spremna, džaba generalima znanje”. Bog ne želi da prekriženih ruku čekamo probuđenje nego ga moramo roditi. Budimo spremni i voljni podmetnuti svoja leđa za Gospodina da probuđenje može doći.

Prekrasno je bilo na kampu. Družili smo se, upoznavali, igrali, uživali u finoj hrani i prirodi. Djeca su posebno uživala u kupanju i životinjama s kojima smo bili okruženi. Hvala svima koji su nam služili – propovijedajući Božju Riječ, u slavljenju, u molitvi, na miks pultu, na kameri, u kuhinji, posluživanju, spremanju, čišćenju, organizaciji.

S veseljem čekamo idući dolazak u Bijelnik.

 

Propovijedi s kampa možete kupiti ovdje.

PODIJELI ČLANAK