DETALJI NOVOSTI

24.08.2019.

Konferencija za mlade “Bliže Tebi” – Izvještaj

Konferencija za mlade “Bliže tebi” održala se od 19. do 24. kolovoza u Kršćanskom centru “Riječ Života” u Osijeku. Mladi su se ponovno skupili. Ovaj put u još većem sastavu i s još većim očekivanjima.

U ponedjeljak smo ustali u ranu zoru – neki od uzbuđenja, a neki jer su morali na vlak. Avantura u vlaku prošla je u hipu. Družili smo se, pjevali, kartali, spavali i jeli. Naši Osječani, i dio Zagrepčana koji su otišli ranije pripremiti teren, dočekali su nas raširenih ruku. I tako je sve krenulo…

Veći dio dana provodili smo na osječkim bazenima “Kopakabana” gdje smo se mogli rashladiti, odmoriti i zabavljati. Osim uživancije i dobrog druženja, na bazenima smo također vježbali koreografiju za flash mob na glavnom trgu. Tijekom vježbanja, ali i samom izvedbom na trgu, pokazali smo što je to zajedništvo. Privukli smo pažnju brojnih prolaznika svojim plesom, ludim trčanjem i kupanjem u fontani. No sve to nema veze jer smo zadobili ljude, a to je i bio cilj. Na trgu smo dijelili palačinke, kokice i pokoju toplu riječ. Govorili smo ljudima o Isusu i o tome što je On napravio za njih. Neki su bili otvoreni za slušanje, a neki baš i ne, ali nas ništa nije sputavalo na putu.

Ove smo godine imali priliku služiti u staračkom domu. Pomagali smo u vrtu, knjižnici, družili se i šetali se s gospodinima i gospođama, igrali razne igre i podučavali ih kako koristiti računala. Za mnoge od nas to je bilo jedno sasvim novo iskustvo. Iako smo mi došli služiti njima, oni su zapravo služili nama. Pričali su nam svoje životne priče i dijelili savjete. Mnogi su s nama čak i zapjevali. Bog je doticao srca i stvarao prilike da im služimo i ohrabrimo ih. On nam je pokazao da ne bira samo nas mlade ili samo starije, već da je tu za sve nas. Kako se u narodu kaže – ljubav ne bira, a mi dobro znamo tko je ljubav. Svi smo tijelo Kristovo i potrebni smo jedni drugima. Svatko od nas ima talente i darove koje mu je Bog dao. Svatko je od nas jedinstven i vrijedan u Božjim očima.

O ovoj ćemo konferenciji još dugo pričati. Svi smo se zbližili, nasmijali, zabavili i približili se Bogu. U samo tjedan dana napunili smo svoje duhovne baterije. S ovim ne planiramo završiti. I dalje ćemo slušati i raditi sve ono što nam On govori, proučavati Riječ i moliti. Bog je uvijek blizu i svaki dan Ga možemo sve bolje upoznati.

PODIJELI ČLANAK