DETALJI NOVOSTI

26.08.2017.

Ljetni kamp za djecu i mlade 2017. – Izvještaj

Ljetni kamp za djecu i mlade održao se na kampu “Riječ Života” u Bijelniku od 14. do 25. kolovoza. Djeca i mladi uživali su u prirodi, kupanju, kreativnim radionicama i zanimljivim propovijedima. Služili su im Petar i Kristina Fabijanić (Pula), Tajana Radić (Zagreb) i Branka Menalo (Zagreb).

Kamp je bio podijeljen u dvije grupe. Prva grupa su bili učenici od 6. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole, a druga grupa su bili učenici od 1. do 5. razreda osnovne škole.

Kamp je otvoren predivnom večeri slavljenja koje je vodio tim za slavljenje Kršćanskog centra “Riječ Života” iz Varaždina i snažnom službom pastora koji su nam služili.

Ostale dane pratila je velika količina smijeha, radosti, zajedništva i dobre hrane uz, naravno, snažnu Božju prisutnost. Tinejdžeri su puno toga saznali, a vjerujem, i iskusili. Također su saznali puno toga o Lonjskom polju zbog izleta na kojem smo bili, ali su se razočarali vidjevši da su rode nekoliko dana ranije napustile selo Čigoč. Naposljetku, kamp je zatvoren radionicom o financijama i dinamičnom igrom “Uhvati zastavu” koja je izmorila tinejdžere (i voditelje) i priuštila im dobar san.

Od 21. do 25. kolovoza održao se dječji kamp. Ove godine tema je bila Biblija. Bile su tu i radionice na kojima smo bojali lončiće, savijali papir origami tehnikom, učili portugalski jezik, vježbali streličarstvo, istraživali prirodu i plesali. Na službama je Bog svaki put odgovorio na dječju iskrenost i uživali smo slaveći Njega. Djecu je također oduševio i izlet u Sisak na kojem smo puno saznali o bitci za Sisak, a dodatno ih je umorilo veselo kupanje u bazenu. Kamp je zatvoren logorskom vatrom uz koju smo jeli hrenovke i palačinke.

Važno je napomenuti da smo tijekom dječjeg kampa imali dubrovačku hranu koju su nam omogućili pastor Neno i Nino iz Dubrovnika, a tijekom tinejdžerskog slavonsku hranu koju je pripremala sestra Ankica iz Osijeka.

Jedino što još možemo reći je da nam nedostaju dani na kampu i da jedva čekamo iduće ljeto.

Posebno zahvaljujemo gradu Sisku i Sisačko-moslovačkoj županiji na izletu u Lonjsko polje i sisački Stari grad.

PODIJELI ČLANAK