DETALJI NOVOSTI

17.01.2010.

Misteriozni telefonski poziv

Zamislite da nakon radnog vremena ostanete sami u uredu i nazove vas čovjek koji vam se predstavi kao sotonista. Čovjek vas počne proklinjati, a ured se ispuni tamnim smrdljivim oblakom. Graham Cook tvrdi da mu se dogodilo upravo to. Netko bi možda odmah prestravljen poklopio slušalicu, ali Grahama je prema njegovom riječima, Bog za ovaj događaj pripremao dugo vremena te je reagirao na način koji je potpuno razoružao čovjeka s druge strane telefona.

Graham je do tada već bio podučen kako nadvladati neprijatelja. Bog mu je obećao ne samo da će izvesti na dobro svaki napad usmjeren protiv njega, već da će ga koristiti da spasi ključne igrače kraljevstva tame. Jedan o tih igrača upravo ga je proklinjao preko telefona. Sve što ga je Bog do tada naučio sada je izviralo iz njegove nutrine te je Graham prekinuo čovjeka i upitao ga koliko dugo je sotonista. Ovaj mu je odgovorio da je sotonista preko dvadeset godina. Graham mu je tada rekao da mora da je slab sotonista kada ga tako loše proklinje. Rekao je sotonistu kako mu je Bog obećao da će svako prokletstvo usmjereno protiv njega pretvoriti u blagoslov. Zatim ga izazvao da pokuša ponovo ali ovaj put dade sve od sebe jer što ga više bude proklinjao to će ga Bog više blagosloviti. Tako je i bilo, što ga je sotonista više proklinjao, Graham se osjećao spokojnije i radosnije. Kada je sotonista završio, Graham mu je poručio: “Premda ti misliš da si na demonskom zadatku da me uništiš, pravi razlog zašto si me nazvao jest što ja imam duhovni zadatak da tebe privučem Bogu. Ovo je riječ od Boga za tebe: “Dočepati ću te se!” To su ujedno bile i posljednje riječi koje je sotonista čuo prije nego li je ljutito poklopio slušalicu. Čim je poklopio slušalicu, oblak i smrad su nestali iz ureda.

Graham je nakon toga proveo vrijeme u molitvi za tog čovjeka, da Božja ruka bude nad njime. Nakon osam mjeseci, isti ga je čovjek ponovo nazvao i ispričao Grahamu sve što mu se od tada dogodilo. Nakon prvog razgovora taj se čovjek vrlo uznemirio. Progonile su ga posljednje riječi koje je čuo od Grahama. Zaprepastila ga Grahamova reakcija na njegovo proklinjanje jer je do tada uvijek bio uspješan u zastrašivanju kršćana. Nije mogao spavati, postao je boležljiv i smršavio je. Moć koju je crpio iz okultizma prestala ga je ispunjavati. Sve je kulminiralo kada mu se ukazao Gospodin Isus Krist. To se dogodilo dok je u nekoj šumi s drugim sotonistima iz svoga covena, oko vatre vršio sotonističke rituale. Kada se usred vatre pojavio Isus Krist, svi su se ‘skamenili’. Isus je svakog pogledao u oči. Tada mu je pristupio i prstima dotaknuo njegova usta. U istom trenutku svi demoni su izletjeli iz njega. Napokon je bio slobodan od zla kojem služio velik dio svog života. Svih dvadeset i četiri sotonista iz covena, te su večeri predali život Isusu te bili kršteni u Duhu Svetom. Zbog toga što je zamijenio strane, sotonisti iz drugih covena su ga od tada počeli progoniti. Bivši sotonista poručio je Grahamu kako ga je nazvao da mu kaže da je sada Bog s njim i da hoda u Svijetlu.

Ova zanimljiva i istinita priča pokazuje nam djelić onoga što Bog može učiniti kroz čovjeka koji se naučio ne oslanjati na vlastite sposobnosti već na snagu Isusa Krista čije breme je lako, a jaram sladak.

 

Autor:  Luka Ježina

PODIJELI ČLANAK